Foto:

Heeze loopt opnieuw uit voor dorpsquiz

Roy de Leijer

Eindfeest op zaterdag 3 november

Bijna zestienhonderd quizzers haalden zaterdag alles uit de kast voor de tweede editie van Dorpsquiz Heeze. Niet alleen encyclopedieën en laptops, maar ook 'foute' outfits werd voor de dag gehaald.

HEEZE - Stichting Dorpsquiz Heeze kan nu al terugkijken op een geslaagde tweede editie van Dorpsquiz Heeze. Verdeeld over tachtig teams werd zaterdag in tal van huiskamers en op verschillende doe-locaties door vele honderden dorpsbewoners deelgenomen aan de quiz, die door velen als 'zeer pittig' werd omschreven. "Ook in het buitenland wordt er meegespeeld", vertelt Yvonne Cuijten van de Stichting Dorpsquiz Heeze. Karin Denton vult aan: "We hopen dat we iedereen opnieuw kunnen verrassen met originele vragen en opdrachten."

In de aanloop naar de dorpsquiz moesten de deelnemende teams dit jaar voor het eerst een goede daad verrichten. Denton: "Zorgcentrum Nicasius is overstelpt met initiatieven. Ook is er afgelopen woensdag voor de jeugd een mini-dorpsquiz gehouden."

Nadat de teamcaptains zaterdagavond om half zeven hun 'quizpakket' in ontvangst hadden genomen bij Tapperij De Zwaan barstte het vijf uur durende puzzel- en quizspektakel los. De deelnemers kregen een waslijst van bijna driehonderd vragen en binnen- en buitenopdrachten voorgeschoteld.

Op veel plekken in het dorp hing de Dorpsquiz-vlag zaterdag buiten. Net als vorig jaar mochten de teams zelf een quizlocatie kiezen. Niet alleen tientallen huiskamers deden dienst als commandocentrum. Ook in de brandweerkazerne lieten dorpsbewoners de hersenen kraken. Het team Broeder Tuck-stam van Scouting Sint Nicasius was neergestreken in een van de scoutinglokalen aan het Ekelpad.

Om hoger te eindigen dan de negende plek van vorig jaar was het nodige materieel voor de dag gehaald. Teamcaptain Ivonne van Heeswijck: "Alles loopt op rolletjes. Iedereen is bloedfanatiek" Achter haar kraken de hersenen achter een flink aantal laptops. Om efficiënt te kunnen werken zijn alle vragen van de dorpsquiz gescand en gedigitaliseerd. Op een groot projectiescherm kon de actuele status van de quizvragen en -opdrachten worden gevolgd.

De deelnemers aan de dorpsquiz werden niet alleen aan het denken gezet, maar ook in beweging. Zo moest er onder meer worden deelgenomen aan een speurtocht, limbodans en een 'foute' party in dorpshuis 't Perron. De doe-opdrachten vallen wat minder in de smaak bij het team van De Berkenschutse. "Hiervoor moeten we onze mensen een beetje pushen", zegt Xander van Ballegooijen, die samen met zijn (oud) collega-leerkrachten 'kantoor houdt' in de aula van de school . Van Ballegooijen: "De dorpsquiz leeft hier enorm. Bijna alle afdelingen zijn vertegenwoordigd."

De winnaar van de quiz wordt zaterdag bekend gemaakt. Dit gebeurt tijdens een feestavond in dorpshuis 't Perron in Heeze. Het gratis toegankelijke eindfeest begint om 20.00 uur.

Meer berichten