Bewegen voor beter herstel met de AnnaBeweegt route

De AnnaBeweegt route bestaat uit simpele oefeningen die de patient kan uitvoeren.
De AnnaBeweegt route bestaat uit simpele oefeningen die de patient kan uitvoeren. (Foto: )

Bewegen is belangrijk. Ook of juist voor mensen die ziek zijn en hiervoor zijn opgenomen. Bewegen verbetert spierkracht en stofwisseling. Ook bevordert bewegen het herstel. Het St. Anna Ziekenhuis wil daarom haar patiënten meer in beweging brengen.

Regio - De AnnaBeweegt route moet hieraan gaan bijdragen. Sinds kort kunnen patiënten een speciale looproute door de gangen van het ziekenhuis volgen met laagdrempelige oefeningen.

Bij een ziekenhuisopname zijn patiënten soms geneigd om veel in bed te liggen. "Zonde, dit verzwakt de spieren en vermindert de conditie. Ook geeft het een grotere kans op het ontwikkelen van complicaties zoals longontsteking en doorligplekken", vertelt Marloes van der Ven fysiotherapeut binnen het St. Anna Ziekenhuis. Er gaan ook steeds meer geluiden op dat mensen zouden moeten trainen voordat zij een operatie ondergaan en dat bijvoorbeeld kankerpatiënten baat kunnen hebben bij extra trainen voorafgaand of tijdens een chemokuur.

Vandaar dat er door de fysiotherapeuten van het Anna een speciale beweegroute door de gangen van de verpleegafdelingen is ontwikkeld: de AnnaBeweegt route. De route bestaat uit simpele oefeningen ondersteund door een korte uitleg en een motiverende quote.

Patiënten kunnen zelf bepalen hoeveel oefeningen zij doen. Patiënten hebben geen speciale kleding of hulpmiddelen nodig.

Meer berichten