Esther Nent tijdens haar boeiende lezing op het Symposium HSP.
Esther Nent tijdens haar boeiende lezing op het Symposium HSP. (Foto: )

Heezer gastspreker boeit publiek

Van de redactie

Esther Nent op Symposium HSP

Dinsdagavond 18 september was Esther Nent uit Heeze één van de gastsprekers op het symposium voor Hoog Sensitiviteit op het Donders instituut in Nijmegen: hoe om te gaan met overprikkeling informatief en wetenschappelijk.

Heeze - Vanuit haar professie en ervaringsdeskundigheid wist zij het publiek te boeien en te raken over de vaak lastige levensweg die (hoog) gevoelige kinderen afleggen omdat zij vanuit de maatschappij onvoldoende begrepen worden. Na afloop mocht ze veel complimenten in ontvangst nemen. Dit was wat zij wilde, vanuit ratio denken naar het gevoel en beleving van een gevoelig kind.


Wie waren er verder aanwezig op dit symposium:
Patricia Bijttebier, professor: Wat is HSP.
Corina Greven, assistant professor: Hoe HSP wordt gemeten, interactie en omgevingsfactoren.
Judith Homberg, associate professor: Functioneren van het brein. Ervaringsdeskundigen, mensen uit de gezondheidszorg, onderwijs en politiek.


Referenties:
Jeroen Franssen: "Geweldig verhaal wat je neer zette, Esther. Je bracht het gevoel direct bij het publiek hoe een kind zich voelt. Mooi je professionele kijk en aanpak vanuit het gevoel en kennis. Wij als organisatie HSP Point en het Donders Instituut van het HSP Symposium zijn blij met jou mooie inzet geen betere spiegel als het HSP publiek en professionals je had hun aandacht en gaf ze triggers!"

Melony Harks: "Gister bij HSP symposium geweest. Dit platform en dit team is hard bezig om HSP op de kaart te krijgen bij de reguleren gezondheidszorg en onderwijs. Eindelijk mensen die zich inzetten voor de HSP-ers in Nederland. Vooral dat HSP geen stoornis is maar een eigenschap. Je bent HSP of je bent het niet. Door dit platform krijgen de HSP mensen de erkenning die ze verdienen om zo veilig en liefdevol leven te leiden.

Er is nog veel onderzoek nodig om dit voor elkaar te krijgen. Maar de beweging is in gang gezet. Het raakte velen harten in de zaal."

Meer berichten