Alleen of in teamverband kan de 11strandentocht wandelend of hardlopend afgelegd worden. (foto: Serge Meeuws)
Alleen of in teamverband kan de 11strandentocht wandelend of hardlopend afgelegd worden. (foto: Serge Meeuws) (Foto: Serge Meeuws)

Zandlopen voor de Hartstichting

de redactie

Tweede editie van 11strandentocht

Op zaterdag 6 oktober vindt de tweede editie van de 11strandentocht plaats. Tijdens dit wandel- en hardloop event gaan 3.500 deelnemers de uitdaging aan om een tocht van 20, 40 of 60 kilometer tussen Bloemendaal en Hoek van Holland af te leggen. Hiermee kunnen ze geld ophalen voor de Hartstichting.

Afgelopen jaar was de 11strandentocht met 1.111 deelnemers een groot succes.

Klunen op het strand

De 11strandentocht is een wandel- en hardloopevenement van de Hartstichting en werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd. Deelnemers leggen alleen of in teamverband een heldentocht af langs maximaal elf stranden langs de Noordzeekust. De afstanden variëren van 20, 40 of 60 kilometer.

Starten is mogelijk vanaf Bloemendaal, Noordwijk of Scheveningen. De andere stempelposten staan op de stranden van Zandvoort, Katwijk, Wassenaar, Den Haag Zuiderstrand, Kijkduin, Ter Heijde, 's-Gravenzande en Hoek van Holland.

Deelnemer Barbara de Loor

Voormalig Olympisch topschaatsster en tevens ambassadeur van de Hartstichting Barbara de Loor zal dit jaar ook deelnemen aan de 11strandentocht. Zij zal gedurende haar wandeltocht haar ervaringen delen en een sfeerverslag maken door middel van een vlog.

"Mijn hart heeft mij de liefde voor sport gegeven en naar de top gebracht om wereldkampioen te worden. Het is de motor van mijn leven en daar zorg ik goed voor. Als ambassadeur van de Hartstichting gebruik ik mijn liefde voor sport graag om mij in te zetten voor dit goede doel."

1 miljoen patiënten

Nederland telt ruim 1 miljoen hart- en vaatpatiënten. De Hartstichting werkt aan concrete oplossingen om hart- en vaatziekten eerder te herkennen en op te sporen.

Kaartverkoop

Ga voor meer informatie over het event en ticketverkoop naar de site.

www.11strandentocht.nl

Meer berichten