Foto:

Ga op safari in het Leenderbos

Leende - Samen met de boswachter van Staatsbosbeheer op zoek naar één van de dieren van de Nederlandse Grote Vijf: het ree. De safari is een compleet verzorgde tocht van 4 uur, inclusief maaltijd en vervoer met een Land Rover.


Safari Stap in de Land Rover en ga op zoek naar de reeën in het Leenderbos. De boswachter neemt deelnemers mee langs de highlights van het gebied en andere plekken waar je normaal niet snel komt in het immense natuurgebied. Naast de reeën wordt ook uitgekeken naar de vos, raaf, nachtzwaluw en allerlei andere dieren. Onderweg is er van alles te ontdekken over het gebied, de leefwereld van de ree en wordt er soms uitgestapt voor een korte wandeling. Aan het begin van de tocht genieten midden in de natuur van soep met luxe belegde broodjes en een salade. Op een van de mooiste plekken op de heide krijgen deelnemers een drankje en bewonderen ze de zonsondergang.

Uniek in Brabant
De Grote Vijf safari in het Leenderbos is de eerste in Noord-Brabant. Ze zijn dit jaar gepland op zaterdag 8 september van 16.30 tot 20.30 uur en zaterdag 15 september van 16.15 tot 20.15 uur. De safari gaat door het uitgestrekte natuurgebied van ongeveer 2400 hectare over de wegen en paden langs heidevelden, bossen, vennen en zandverstuivingen.


www.staatsbosbeheer.nl/grotevijfleenderbos

Meer berichten