Water is een vast ingrediënt voor veel succesvolle spellen van 6kamp Sterksel. Foto: archief Theo van Sambeek
Water is een vast ingrediënt voor veel succesvolle spellen van 6kamp Sterksel. Foto: archief Theo van Sambeek (Foto: )

Sportiviteit en gezelligheid

Kracht, uithoudingsvermogen, slimheid, behendigheid en teamwork. Het zijn vaardigheden die zondag goed van pas komen bij de zevende editie van 6kamp Sterksel. Daarnaast is ook gezelligheid een grote factor in het succes van het evenement op het weiland van de familie Noordman aan de Pastoor Thijssenlaan.

STERKSEL - Voordat de deelnemende teams zich sportief kunnen uitleven is er op zaterdag een feestavond in de feesttent aan de Pastoor Thijssenlaan. De avond staat in het teken van 'Het Wilde Westen'. "Het is de eerste keer dat we echt voor een thema hebben gekozen. Het zou daarom leuk zijn als iedereen komt in een outfit die past bij het thema", vertelt medeorganisator Stef Noordman.
Met een ritje op een mechanische rodeostier kunnen de teams op zaterdagavond de eerste punten voor de zeskamp scoren. De rodeostier is het enige gehuurde spel. Alle overige spellen zijn door de organisatie gemaakt. "Vanaf de bouwvak zijn we begonnen met bouwen", zegt Noordman. Dit jaar zijn er vier nieuwe doe-het-zelf-zeskampspellen.
Voor de zeskamponderdelen worden vaak kleine gezelschapsspellen als basis gebruikt. "Die worden in het groot nagebouwd. 'De Dolle Os' is bijvoorbeeld geïnspireerd op het spel Stef Stuntpiloot", vertelt Noordman, "dit jaar verwachten we veel van 'Het Wiebeldoolhof'."
Bijna twintig teams nemen dit jaar deel aan de zeskamp. Noordman: "We zien dat steeds meer jongeren zich aanmelden. De teams komen niet alleen uit Sterksel, maar ook uit de omliggende dorpen."
Het programma in de feesttent start zaterdag om 20.30 uur. Die avond is er ook een optreden van dj Bonte Carlo. De eerste spelronde van de zeskamp op zondag begint omstreeks 11.00 uur. Meer info: www.6kampsterksel.nl

Meer berichten