Logo deparelvanbrabant.nl


Henk Frase (midden) in Leende als trainer van ADO Den Haag. Foto: archief Theo van Sambeek
Henk Frase (midden) in Leende als trainer van ADO Den Haag. Foto: archief Theo van Sambeek (Foto: Theo van Sambeek)

Profclubs weten DOSL te vinden

Roy de Leijer

Sparta en Rovers naar Leende

Hij voetbalde eerder in De Kuip en Bernabéu. Deze week is de kersverse Spartaan Royston Drenthe echter te vinden op sportpark De Groote Speel in Leende. Met de Rottersdamse club bereidt hij zich bij voetbalclub DOSL voor op het nieuwe seizoen in De Keuken Kampioen Divisie.

Leende - In het kielzog van de Kasteelclub maken deze zomer onder meer KRC Genk, FC Eindhoven en Bristol Rovers hun opwachting op het hoofdveld van DOSL.

De eerste club die deze zomer een trainingskamp in Leende belegt is Sparta. De Rotterdamse Kasteelclub, die uit de Eredivisie degradeerde, staat dit seizoen voor het eerst onder leiding van trainer Henk Fraser. Met de selectie van ADO Den Haag was hij al regelmatig in Leende te vinden. "Hij is hier een keer of vier, vijf met de spelersgroep van Den Haag geweest", vertelt oud DOSL-voorzitter Gert Vendrig. De Leendenaar onderhoudt al jarenlang de contacten met de bezoekende (prof)clubs.

Veel clubs komen naar Leende door de aanwezigheid van hotel-restaurant Jagershorst, dat op een steenworp afstand van sportpark De Groote Speel ligt. Vendrig: "Dit zorgt voor een ideale combinatie. Ze kunnen daardoor met de fiets naar het sportpark."

Het hoofdveld van DOSL ligt er ondanks het warme, droge weer uitstekend bij. Vendrig: "Het kost ons wel wat extra werk. Toen Fraser eerder deze week belde, heb ik hem gezegd dat hij zich geen zorgde hoefde te maken."

Vendrig juicht de komst van de profclubs toe. "Het levert de club leuke publiciteit op en extra inkomsten." Volgende week strijken de beloften van KRC Genk neer in Leende. De Genkse jeugdopleiding heeft heel wat grote namen voortgebracht. Zo waren onder meer Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Yannick Carrasco op jeugdige leeftijd actief voor de Belgisch-Limburgse club. Vendrig: "Voor volgend jaar heeft Genk al toegezegd dat het eerste team in Leende een oefenwedstrijd komt spelen."

Ook een andere oude bekende, FC Eindhoven, zakt op woensdag 25 juli af naar de Hans van Breukelenweg in Leende. De Eindhovenaren spelen die avond om 19.00 uur een oefenwedstrijd tegen Bristol Rovers, dat uitkomt in de League One, het derde niveau van Engeland.

De komst van de Britten brengt heel wat extra werk met zich mee. Vendrig: "De organisatie is in handen van FC Eindhoven. Zij verzorgt ook de kaartverkoop." Er is security aanwezig en de Hans van Breukelenweg wordt voor de gelegenheid ingesteld als een eenrichtingsweg. Vendrig: "Ik heb begrepen dat er bijna tweehonderd supporters meekomen met Bristol."

Ook andere (Belgische) clubs maken deze zomer hun opwachting in Leende. In het recente verleden belegden onder meer ook SSC Napoli en de Spaanse profclub Getafe CF een trainingskamp onder de rook van de Lindse blaos.

De aftrap tussen FC Eindhoven en Bristol Rovers op woensdag 25 juli vindt plaats om 19.00 uur. Kaarten kosten 5,- euro en zijn te koop aan de kassa.

Nieuwsoverzicht