Klaas Wilting tijdens de opnames voor de trailer van de film 'Wending'. Foto: Jurgen van Hoof
Klaas Wilting tijdens de opnames voor de trailer van de film 'Wending'. Foto: Jurgen van Hoof (Foto: Jurgen van Hoof)

Opnames 'Wending' van start

De opnames voor de film 'Wending', de anti-pestfilm van Heezenaar Joop Kessels, gaan in juni van start. Er wordt onder meer gedraaid in Heeze en Eindhoven.

HEEZE - Met het filmproject 'Wending' wil Joop Kessels, oprichter van Stichting Boyd's Dream, een bijdrage leveren aan de strijd tegen (cyber)pesten. Eerder al nam hij het initiatief voor 'Spiegelgevecht', een film voor en door jongeren. Ook bij zijn tweede rolprent staan jongeren centraal.

Met zijn nieuwste project wil de Heezenaar mensen beter bewust maken van de gevolgen van cyberpesten. Dat gebeurt op een behoorlijk confronterende wijze. "Niet iedereen zal de première vrolijk fluitend verlaten", verwacht Kessels, die verder nog maar weinig prijs wil geven. Aan de film werken ook jongeren mee die zelf weten hoe het is om gepest te worden.

Door gezondheidsredenen heeft het project ruim een jaar stilgelegen. Kessels is blij dat er nu weer schot in de zaak komt. Volgende maand starten de opnames. Er wordt onder meer gedraaid in Eindhoven en Heeze. Het filmen duurt naar verwachting een half jaar. "Waarschijnlijk hebben wij vijftien draaidagen nodig om alle benodigde beelden te maken. Daarbij moeten we onder meer rekening houden met de momenten waarop onze acteurs beschikbaar zijn. Veel van hen gaan nog naar school", aldus Kessels. Hij verwacht dat de film in de loop van volgend jaar klaar is.

Met 'Wending' mikt Kessels op middelbare scholen en verspreiding via het internet. "Net als eerder met 'Spiegelgevecht' wil ik opnieuw een galapremière in Pathé Eindhoven", vertelt Kessels, die onder anderen oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting voor een rol heeft weten te strikken. Hij is nog op zoek naar wat aanvulling voor de cast: "Ik kan nog wel een aantal jongeren gebruiken. Ook oudere acteurs zijn welkom, bijvoorbeeld mensen die de rol van leraar kunnen spelen."

Het budget is nog niet rond. Toch kunnen de opnames al van start gaan. Dit kan onder meer door een stuk sponsoring van het bedrijf dat de opnames maakt, aldus Kessels. Er wordt beeldmateriaal voor twee versies geschoten. Kessels: "Eén film duurt 35 minuten, die willen we aan leerlingen uit het voorgezet onderwijs vertonen. Daarnaast verschijnt er een wat langere bioscoopversie."

Stichting Boy's Dream houdt op vrijdag 8 juni een sponsoravond in Kasteel Geldrop. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door zanger, pianist en entertainer Marco Oostra. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Voor meer informatie en aanmelden kunnen (potentiële) sponsoren mailen naar: joopkessels@hotmail.com. Zie ook: www.boydsdream.nl.

Meer berichten