Kinderen tijdens de Nationale Molendag 2017.
Kinderen tijdens de Nationale Molendag 2017.

Ontmoet de Brabantse molenaars

Regio - Op 12 en 13 mei is het Nationale Molendag, het belangrijkste molenevenement van Nederland. Dit jaar is het thema: 'Ontmoet de molenaar!'. Naar aanleiding van de UNESCO inschrijving van het Nederlands molenaarsambacht op de Representatieve Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed. In Noord-Brabant doen ruim 80 molens mee. Voor kinderen is gratis het Molen-Ontdekboekje op te halen. Kijk op molens.nl voor alle deelnemende molens.

Kom ook op bezoek en de molenaar vertelt je de bijzonderheden van zijn unieke molen. Vele molenaars en vrijwilligers organiseren extra activiteiten om er een gezellige dag van te maken. Enkele tips: De Jacobus in Vessem wordt 125 jaar en heeft een vol programma met een scala aan activiteiten. De Kilsdonkse Molen in Heeswijk-Dinther pakt uit met kinderactiviteiten, rondleiding, muziek en gratis koffie voor alle moeders. Op molen Onvermoeid in Oisterwijk is er op zaterdag 12 mei een expositie en een rondleiding. Daarnaast zijn er diverse proeverijen, knutselactiviteiten, een grabbelton en kun je op de foto in een molendecor. De Korenaar in Oirschot zal door kinderen van het project kinderen en kunst hun beschilderde oude zeildoeken worden getoond. Voor kinderen ligt op elke deelnemende molen gratis het Molen-Ontdekboekje klaar. Vol puzzels, raadsels, kleurplaten en spelletjes.


De Nationale Molendag wordt georganiseerd door vereniging De Hollandsche Molen en Het Gilde van Vrijwillige Molenaars. Daarnaast wordt de dag mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Het volledige programma voor Nationale Molendag is te vinden op molens.nl.

Meer berichten