Foto: Hazi54

Leer alles over wilde orchideeën

Heeze-Leende - In het kader van haar 40-jarig jubileum organiseerde de cursuswerkgroep van IVN Heeze-Leende op 12 maart een lezing over wilde orchideeën. De druk bezochte lezing werd gegeven door de Limburgers Jean Claessens en Jacques Kleynen. Dit zijn de schrijvers van het boek 'The Flower of the European Orchid', een standaardwerk voor iedereen die serieus in het bestuderen van orchideeën geïnteresseerd is. Claessens en Kleynen zijn afkomstig uit uit Geulle, het paradijs van de orchideeën in Nederland.

Het was een uiterst boeiende lezing die om een vervolg vroeg. Dat biedt de cursusgroep van het IVN nu in de vorm van een extra-lesavond en een excursie, zodat iedereen de kennis over orchideeën verder kan verdiepen. Hierbij maakt IVN gebruik van de KNNV Basisgids Orchideeën van Karl Kreutz.

De lesavond is op woensdag 16 mei in het IVN-gebouw de Sleutelbloem, Strabrecht 14, Heeze. De dagexcursie is een paar dagen later, op zaterdag 19 mei en gaat naar Thier de Lanaye, een mooi natuurgebiedje net over de grens met België. De groep gaat dan met eigen vervoer. De kosten voor de lesavond (inclusief koffie/thee), de excursie èn het basisboek bedragen 35 euro.

Heb je interesse in wilde orchideeën en wil je je kennis nog wat verdiepen, geef je dan op bij Corrie Vincent: via email

corrie.vincent@hslnet.nl

of telefonisch 040-8482844 of 06-33802188

Wil je meer informatie over IVN Heeze-Leende kijk dan op de website:

www.ivn.nl/heeze-leende

Meer berichten