Vol trots toont pastoor Felie Spooren zijn vijfde boekje Spoortjes naar God. De voorzijde van het boekje is een ontwerp van Frank Maas. Foto: Jurgen van Hoof.
Vol trots toont pastoor Felie Spooren zijn vijfde boekje Spoortjes naar God. De voorzijde van het boekje is een ontwerp van Frank Maas. Foto: Jurgen van Hoof. (Foto: Ties Cleven)

Felie Spooren: Spoortjes naar God

Felie Spooren is alweer enkele jaren de pastoor van de Willibrordusparochie en voorzitter van het pastoriesteam. Daarnaast is hij Deken van het Dekenaat Geldrop, Heeze en Valkenswaard. Zijn vijfde boek komt eraan.

Heeze/Regio - De parochie H. Willibrord heeft ongeveer 30.000 parochianen en bestaat uit Aalst-Waalre, Valkenswaard, Dommelen, Borkel en Schaft en Waalre. Felie Spooren is geboren op 17 juni 1953 in Hapert. Op 9 juni 1990 werd hij in Den Bosch tot priester gewijd. "Ik heb in verschillende parochies met heel veel plezier gewerkt, waaronder Geldrop", zegt hij. "Daar heb ik op 15 mei 2011 afscheid genomen. Toen werd ik benoemd in Budel om tenslotte, intussen alweer enkele jaren, in Valkenswaard als pastoor van de Willibrordusparochie te worden aangesteld. Het is een prachtige parochie waar veel vrijwilligers elke dag bezig zijn om de interesse voor onze parochie te versterken. Dat merken we ook aan het kerkbezoek, dat gelukkig nog steeds wat toeneemt." Toch staat dat in geen enkele verhouding tot vroegere tijden. "Niet alleen de wereld is veranderd. Ook de mensen. We leven vaak in grotere welvaart dan vroeger maar vergis je niet dat er nog veel verborgen armoede bestaat. Als je ziet hoeveel mensen nog wekelijks bij de Voedselbank aankloppen schrik je. Ook bij die mensen proberen wij een steentje bij te dragen om het leven iets aangenamer te maken."

Spooren is niet alleen een begenadigd spreker. Hij heeft intussen ook al vier boekjes geschreven die allemaal de titel 'Spoortjes naar God' dragen. Op vrijdag 25 mei om 19.30 uur wordt in de Nicolaaskerk zijn vijfde boekje Spoortjes naar God gepresenteerd. Het is een heel speciaal moment, het is intussen veertig jaar geleden dat hij zijn arbeidzaam leven begon. Dat was als godsdienstleraar/schoolpastor op de 1ste RK-LTS / ITO in Tilburg. "Het wordt echt een heel bijzondere avond", zegt Felie Spooren, waarbij tv-persoonlijkheid en schrijver Leo Feijen spreekt. "Na de pauze zorgt onze eigen Valkenswaardse Jac van Gerven ongetwijfeld voor veel Brabantse humor, muziek en zang. Ook de groep 'De Vosjes' uit Budel komt voor een gezellige noot zorgen. Felie Sooren wil met zijn boekjes vooral laten zien hoe mooi en uitdagend het priesterschap kan zijn. "Men heeft daarin dagelijks te maken met vreugde en verdriet." Hij wil op die vrijdagavond laten zien dat ook in deze tijd de parochie de kracht heeft om te verbinden, te bezielen en te inspireren. Hij hoopt dat de kerk vol zal zitten, in de wetenschap dat zo'n avond mensen dichter bij elkaar kan brengen. En als er dan ook nog eens goed gelachen wordt dan heeft Felie Spooren zijn doel bereikt.

Meer berichten