Tamboerkorps Net Als Toen (NAT) in vol ornaat bij het kasteel in Heeze.
Tamboerkorps Net Als Toen (NAT) in vol ornaat bij het kasteel in Heeze.

Diensten- en goederenveiling NAT

Ieder jaar biedt het Oranjecomité Heeze lokale stichtingen en verenigingen de kans een goederen- en dienstenveiling te houden en zodoende de clubkas te spekken. Dit jaar is het de beurt aan Net Als Toen (NAT). Het Heezer tamboerkorps gebruikt de opbrengst om haar leden in nieuwe broeken te steken.

HEEZE - De goederen- en dienstenveiling wordt op donderdag 26 april, de vooravond van Koningsdag, gehouden in de Rabozaal van dorpshuis 't Perron in Heeze. De eerste kavels gaan om 20.00 uur onder de hamer. "De opbrengst van de goederen- en dienstenveiling wordt gebruikt om onze uniformbroeken te vervangen. Die dateren al vanaf de oprichting, zo'n tien jaar geleden. Dit is voor ons een behoorlijkse kostenpost", zegt NAT-voorzitter Cees van den Berg.

De veteranendrumband telt dertig leden. Het tamboerkorps rukt er nog regelmatig op uit. "Dat gebeurt op jaarbasis zo'n vijftien tot achttien keer", vertelt Van den Berg. De drumband brengt onder andere serenades bij bruiloften en bijzondere jubilea. Ook laat het gezelschap van zich horen tijdens evenementen als de Brabantsedag, Dodenherdenking én Koningsdag.

De drumband, die vorig jaar het tweede lustrum vierde, is een paar maanden bezig geweest met de organisatie van de veiling. Niet alleen bedrijven, maar ook particulieren hebben goederen en diensten aangeboden. Ze worden donderdag tegen opbod verkocht. Minimaal zeventig kavels passeren de revue. "We zijn er trots op dat we dit als kleine vereniging voor elkaar hebben gekregen. Van tevoren waren we al heel erg blij met een veertigtal kavels", zegt Van den Berg.

Het aanbod van diensten en goederen is zeer gevarieerd. Zo gaat er onder meer een door de spelers van PSV gesigneerd kampioensshirt onder de hamer. Verder kan er worden geboden op een minuut gratis winkelen of een lunch met het college van B en W. "Er zijn ook ludieke kavels, zoals twee kuub verse stalmest", weet Van den Berg.

De veilingavond wordt door Van den Berg en Marcel Manders aan elkaar gepraat. Er zijn twee blokken. Na afloop en tijdens de pauze is er live muziek van de zevenkoppige formatie Handsome Willy and The Leftovers uit Heeze.

De kavels die geveild worden zijn te zien op www.heeze24.nl. Geïnteresseerden hebben de mogelijkheid om tot 26 april, 10.00 uur, per mail een bod op deze kavels uit te brengen. Bieden kan via info@manderscatering.nl of cees.vandenberg@live.nl. Dit onder vermelding van naam, het kavelnummer en de geboden prijs voor het betreffende kavel. Het hoogste bod per kavel is het bedrag waarbij deze kavel wordt ingezet. De zaal is geopend vanaf 19.30 uur.

Meer berichten