Het Agrarisch Jongeren Kontakt kring Eindhoven Zuid houdt dit weekend de 28e editie van Trekkertrek Leende. Foto: Jurgen van Hoof
Het Agrarisch Jongeren Kontakt kring Eindhoven Zuid houdt dit weekend de 28e editie van Trekkertrek Leende. Foto: Jurgen van Hoof (Foto: Roy de Leyer)

Trekkertrek Leende beleeft 28e editie

Liefhebbers van bulderende motoren en vele paardenkrachten kunnen op 28 en 29 april hun hart ophalen tijdens de 28e editie van Trekkertrek Leende. Het evenement wordt voor de 28e keer gehouden door het Agrarisch Jongeren Kontakt kring Eindhoven Zuid.

LEENDERSTRIJP - Trekkertrek Leende is in de loop der jaren uitgegroeid tot een evenement, met deelnemers en bezoekers uit de gehele Benelux. De eerste editie werd eind jaren tachtig gehouden op sportpark De Romrijten in Maarheeze. Na enkele omzwervingen binnen de gemeenten Cranendonck en Heeze-Leende werd er twee jaar neergestreken op een weiland aan de Strijperdijk in Leenderstrijp.

Daar werd vijf weken geleden gestart met het aanleggen van de nieuwe trekkertrekbaan. Op deze kleibaan ontbreken deze keer de trucks van de Vereniging Truckpulling Nederland. "We hopen dat ze volgend jaar weer terugkeren. Wel vindt er zaterdag misschien nog een demo plaats", vertelt medeorganisator Colin Bax.

Een vervanger heeft de organisatie gevonden in de opgevoerde landbouwtractoren van de Internationale Tractor Pulling Vereniging (ITPV), die zondag ook haar trucks de 'Leendse klei' op stuurt.

De trucks en tractoren proberen om de beurt een sleepwagen, met een steeds groter wordende weerstand, zo ver mogelijk vooruit te trekken over de aangelegde kleibaan. Wordt er een zogeheten full pull behaald. Dan betekent dit dat de volledige afstand van honderd meter is overbrugd.

Op zaterdag begint het programma om 19.00 uur. De wedstrijd is rond 22.00 uur afgelopen, waarna het trekkertrekfeest in de tent wordt voortgezet. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door DJ Mike van Dijk.

Het programma op zondag start omstreeks 09.00 uur, met de diverse landbouwklassen en boerensportklassen. Onder de deelnemers bevinden zich ook competitietractoren, die speciaal voor trekkertrekwedstrijden zijn opgebouwd. Ook AJK-leden verschijnen met hun 'standaard' trekker aan de start. "Het leeft enorm, binnen vijf uur was het maximale aantal inschrijvingen bereikt", weet Bax. Ook deelnemers aan de ITPV-truckcompetitie zetten zondag koers naar Leenderstrijp. Daarnaast is er het nodige kindervermaak. DJ Siem verzorgt de muziek.

Trekkertrek Leende trok vorig jaar vele honderden bezoekers. Bax verwacht opnieuw een goede opkomst: "Het is de laatste jaren alleen maar drukker geworden." De entree op beide dagen bedraagt 5,- euro per persoon. Tot 12 jaar is de entree gratis. Meer info: www.trekkertrekleende.nl.

Meer berichten