Hilarische scène op camping 'Gin Bos Wel Duin'. Foto: Jurgen van Hoof
Hilarische scène op camping 'Gin Bos Wel Duin'. Foto: Jurgen van Hoof

'Het is superleuk, het geeft energie'

De afgelopen week zette Toneelvereniging De Heezer Komedie de campingkomedie 'Zomer in Zeeland' op de planken in 't Perron.

Heeze - De spelersgroep wisselt regelmatig van regisseur, dit jaar viel de keuze op Wil van den Hurk, die 25 jaar lid was van cabaretgroep De Parelmouwers en alweer drie jaar van de Heezer Komedie.

Als je ooit gekampeerd hebt herken je het meteen: Onder toeziend oog van medekampeerders het mooiste plekje zoeken, je caravan of tent met veel gedoe neerzetten, je territorium meteen afbakenen met waslijnen en het grote genieten kan beginnen. De Brabantse familie Braam dacht het goed voor elkaar te hebben op camping 'Gin Bos Wel Duin' in Zeeland. Het verhaal ging over twee families die toevallig naast elkaar kwamen te staan op een camping in Zeeland. Terwijl Henk Braam (John Dekkers) dacht eindelijk drie weken verlost te zijn van zijn werkgevende bleek juist deze persoon, met zijn deftige echtgenote, in de naastgelegen caravan te verblijven. Aanvankelijk werden de gekste dingen uitgehaald om elkaar te ontlopen maar uiteindelijk werden ze dikke vrienden.

Het campingdecor was levensecht met foto's van caravans op hout geplakt. Voorzitter Noud Janssen: "Het liefst hadden we een echte caravan doormidden gezaagd maar we konden er geen vinden. Op deze manier lukt het ook, het kost alleen meer tijd". Groene planten, grassen met daarachter de geschilderde luchten, duinen en zee maar vooral de tuinkabouter gaven vakantiesfeer.

Regisseur Wil van den Hurk: "Zomer in Zeeland is een bestaand stuk bestaande uit 12 scènes. De spelers mochten zelf ideeën inbrengen die zo veel mogelijk werden gebruikt". Zo klonk er tussen de scènes door heerlijke muziek, passend bij de teksten en de belichting veranderde zodanig dat je nauwelijks merkte dat het decor veranderde. Er hoefde niet met gordijnen geschoven te worden. Voor de toeschouwer was niet te merken dat Van den Hurk, naast de regie, ook een rol speelde: "Dat is niet altijd simpel, soms moet je eruit stappen om het geheel te overzien, daarna spring je er weer tussen om te spelen. Ik kan de twee zaken goed scheiden omdat ik veel hulp krijg van de groep".

De acteurs zaten goed in hun rol en hadden zichtbaar plezier: Yvonne Stolk: "We hebben een geweldige regisseur en het spelen is superleuk, het geeft energie". Tussen het publiek zat Mevrouw van de Rijt: "We gaan elk jaar, nu is het anders door de korte stukjes maar gezellig door de muziek". Het publiek deinde en zong dan ook uitbundig mee en keerde voldaan huiswaarts.

Meer berichten