Basis achter de gehele productie is de bekende circusfamilie Freiwald, een 9-koppig gezelschap dat zowel voor als achter de schermen het Nederlandse circusbedrijf runt.
Basis achter de gehele productie is de bekende circusfamilie Freiwald, een 9-koppig gezelschap dat zowel voor als achter de schermen het Nederlandse circusbedrijf runt.

Verbazing, hilariteit en spanning

Na een welverdiende winterpauze begint het Circus Freiwald, dat de afgelopen maanden met materieel en dierenbestand op Leendse bodem gasteerde, aan het nieuwe circusseizoen.

Leende - Inwoners van de gemeente Heeze-Leende hebben de primeur om de gloednieuwe circusshow bij te wonen. Zowel mens als dier zetten hun beste beentje voor om het hooggeëerd publiek van 5 tot en met 8 april een traditionele doch eigentijds geregisseerde voorstelling te presenteren. De grote circustent wordt opgebouwd aan het Biesven te Leende. Basis achter de gehele productie is de bekende circusfamilie Freiwald, een 9-koppig gezelschap dat zowel voor als achter de schermen het Nederlandse circusbedrijf runt. Hierbij heeft ieder zijn specialiteit, wat resulteert in een voorstelling met een ultramoderne lichtinstallatie, perfecte dierennummers en gewaagde acrobatiek. Ruim twee uur duurt de voorstelling waarin alle facetten van het klassieke circus aan bod komen. Monika Freiwald presenteert meerdere dierennummers met unieke combinaties van kamelen en lama's, Spaanse Stieren, boerderijdieren, pony's en edele paarden. Alle dieren zijn getraind op basis van beloning en genieten een uitstekende verzorging. Acrobatische hoogstandjes worden geleverd in de piste met balans op de strakke draad en wervelende hoela-hoops, als ook in de nok van de 12- meter hoge tent. Daar schitteren Jennifer, Geraldine en Sharon aan het vertikale koord, tussen zijden doeken en in de ringtrapeze. Samen met het publiek zorgt huisclown Jeffrey voor een gulle lach en de nodige, komische intermezzo's tussen de spannende optredens.Circus Freiwald speelt van 5 tot en met 8 april in een heerlijk verwarmde circustent aan het Biesven in Leende. Première vindt plaats op donderdag om 19.00 uur, daarna vrijdag en zaterdag om 17.00 uur en zondag om 14.00 de afsluitende matinee. Op vrijdag is het familiedag, kaarten kosten dan 10,00 euro per persoon. Informatie en kaartverkoop via www.circus-freiwald.nl, bij de Primera of vanaf 30 minuten voor aanvang aan de kassa.

Meer berichten