In zorgcentrum Leenderhof demonstreerden leerlingen uit groep 8 van De Triangel hun bakkunsten. Foto: Theo van Sambeek
In zorgcentrum Leenderhof demonstreerden leerlingen uit groep 8 van De Triangel hun bakkunsten. Foto: Theo van Sambeek (Foto: Theo van Sambeek)

'De bewoners fleuren hier echt van op'

Tienduizenden leerlingen van basisscholen in Nederland hebben afgelopen vrijdag pannenkoeken gebakken voor ouderen. Op donderdag 15 maart, één dag voor de 12e editie van de Nationale Pannenkoekendag, ging groep 8 van basisschool De Triangel aan de slag in zorgcentrum Leenderhof in Leende.

LEENDE - De geur van pannenkoeken kwam de bezoekers van Leenderhof afgelopen donderdag tegemoet. In het Grand Café van het Leendse verzorgingshuis bakten en serveerden de leerlingen pannenkoeken voor 56 bewoners. Het initiatief voor de pannenkoekenactie is genomen door Hart voor Leenderhof. "Koopmans en Tefal hebben onder andere gezorgd voor het beslag en de vele koksmutsen, wij nemen het beleg en de ijsjes na afloop voor onze rekening", zegt medeorganisator Adrienne Hogenhuis.

Eind vorig jaar, tijdens de kerstperiode, is er door Hart voor Leenderhof een wensboom onthuld in het zorgcentrum. In de boom konden wensen worden gehangen. Dit om de bewoners een welkom extraatje te bieden. De inwoners van Leende en Leenderstrijp werd vervolgens gevraagd om geld te doneren voor het laten vervullen van deze wensen. Er is 2.000 euro ingezameld. Van dit bedrag worden in de loop van 2018 verschillende binnen- en buitenactiviteiten voor de bewoners van Leenderhof gehouden. Hogenhuis: "Hiervoor hebben we gekeken naar de rode draad van de wensen. Bij het organiseren van de activiteiten proberen we zoveel mogelijk de verbinding met de Leendse gemeenschap te zoeken, zoals in dit geval met De Triangel." Met Pasen staat alweer de volgende activiteit op het programma. Dan wordt er een brunch verzorgd door ondernemersvereniging OVL.

In heel Nederland gingen 66.000 leerlingen van 1.250 scholen aan de slag op Nationale Pannenkoekendag. Zij bakten 132.500 pannenkoeken. Daarvoor gebruikten ze 13.250 pannenkoekmixen, 2.650 pannenkoekpannen en 33.125 koksmutsen. Tijdens dit landelijke pannenkoekfeest werd er door 69.000 ouderen aan tafel geschoven.

In zorgcentrum Leenderhof demonstreerden leerlingen uit groep 8 van De Triangel hun bakkunsten. Veel kinderen deden dit voor de eerste keer. Er moest een loting aan te pas komen om te bepalen wie van de 28 kinderen de pan ter hand mocht nemen. Gijs Moonen viel buiten de boot. Toch beleefde hij een geslaagde middag. Moonen: "Het was heel leuk om te zien hoe iedereen van de pannenkoeken heeft genoten." Dat deden de ouderen niet alleen van deze oer-Hollandse lekkernij, maar ook van het jeugdige bezoek. "Kinderen doen het altijd goed. Onze bewoners fleuren hier echt van op", zegt activiteitenbegeleidster Willeke van Dooren.

Meer berichten