Scouting Sint Nicasius op het Strabrechtplein aanwezig met het vertrouwde broodbakken. Foto: archief Jurgen van Hoof
Scouting Sint Nicasius op het Strabrechtplein aanwezig met het vertrouwde broodbakken. Foto: archief Jurgen van Hoof (Foto: Roy de Leyer)

Het roer gaat om bij HLDLI

De Heezer Winkeliers Vereniging (HWV) houdt op zondag 18 maart Heeze Luidt De Lente In. Het roer gaat dit jaar flink om bij het evenement, waarmee volgens goed gebruik het begin van de lente wordt gevierd.

HEEZE - Heeze Luidt De Lente In (HLDLI) is ooit begonnen als een markt waarbij de plaatselijke winkeliers hun voorjaarscollectie aan het winkelende publiek konden tonen. Later werden er marktkooplieden uit heel Nederland aan het programma toegevoegd. Ditmaal heeft de organisatie voor een andere opzet gekozen. Dit jaar is er geen lang lint van kramen zichtbaar in het straatbeeld. Heeze Luidt De Lente In speelt zich nu vooral af op het gemeentehuisplein, het Strabrechtplein en bij Tapperij de Zwaan. Zoals gebruikelijk opent een groot aantal centrumwinkeliers zondag de deuren.

Tijdens Heeze Luidt De Lente In is er op het Strabrechtplein een dj-competitie. Jongeren tussen de 12 en 20 jaar kunnen hiermee een plekje in de dj-booth winnen op Holi Fusion in Eindhoven, Ons Brabant Festival of Megadance Stramproy.

Op het gemeentehuisplein wordt van 12.00 tot 17.00 uur een kofferbakverkoop gehouden. Ook zijn er diverse optredens. Een plekje reserveren kan nog tot donderdag 15 maart. Om 12.00 uur sluit de inschrijving. Aanmelden kan via hwv.hldli@gmail.com.

Daarnaast geven verschillende verenigingen acte de présence. Zo is Scouting Sint Nicasius op het Strabrechtplein aanwezig met het vertrouwde broodbakken én een kabelbaan. Verder zijn er optredens van verschillende dansgroepen zoals DQ Dance en Dance Studio Geleijns - 4LDC. Er is muziek van 't Inventielke, Double Dutch en Valz Plat. Zij 'dweilen' door de straten. Bij de leden van Rozen van Oranje is het mogelijk om handboog te schieten. Bij Tapperij de Zwaan kunnen quizzers zich alvast inschrijven voor de tweede editie van Dorpsquiz Heeze. Verder is er onder meer een optreden van DJ Sylvie Thijs.

Op beide pleinen is de horeca volop vertegenwoordigd, zodat er kan worden genoten van een hapje en een drankje. Alle winkeliers, verenigingen en andere bedrijven uit Heeze krijgen de mogelijkheid om zichzelf aan het publiek te presenteren. De GGD geeft informatie over gehoorschadepreventie. Ook de politieke partijen laten zich zien en horen. Zijn voeren campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.

Ook dit jaar wordt er een Walk of Fame-tegel van de Brabantsedag gelegd. Dit gebeurt om 13.00 uur op het gemeentehuisplein.

HLDLI vindt zondag plaats van 12.00 tot 17.00 uur. Veel winkeliers openen de deuren echter al om 11.00 uur. Meer info: www.heezecentrum.nl

Meer berichten