Hakken en aanpakken
Hakken en aanpakken (Foto: Willemjan van Laarhoven)

Handen uit de mouwen en de hei op

Op zondag 4 maart vraagt IVN Heeze-Leende de hulp van alle kinderen uit de gemeente.

Heeze-Leende - Ze gaan dan boompjes uittrekken op de Strabrechtse heide. Onder begeleiding van volwassenen zullen ze zelf zagen en hakken. Het begint om 10.00 uur en duurt tot 12.30 uur.

Strabrechtse heide

De Strabrechtse heide is een groot natuurgebied bij Heeze. Er leven veel kikkers, speciale mieren en vlinders, vogels en konijnen. Vooral de kikkers en vlinders vinden het fijn als er weinig bomen zijn. Want dan kan de zon tot aan de grond komen en kunnen ook de kikkers, kikkervisjes en rupsen lekker warm worden en goed groeien. Daarom wordt de heide schoongemaakt. Maar daar zijn wel spierballen voor nodig, vergeet niet om die mee te nemen! Sterke vaders, moeders, opa's, oma's en vrienden mogen ook meedoen. De werkers van de Natuurgroep van IVN Heeze-Leende zullen meehelpen zodat alles veilig gebeurt.

Aanmelden

Vanaf 7 jaar mag je meedoen, maar wel graag vooraf aanmelden. Voor aanmelden en voor vragen kun je terecht bij Weena Oskamp-Rantong tel. 06 5470 5501 of via mail

ivnhl-kinderactiviteiten@outlook.com.

Informatie

Verzamelen om 10.00 uur op de parkeerplaats van Staatsbosbeheer (Natuurpoort) aan het einde van de Rul in Heeze. Het is het gemakkelijkst als je op de fiets komt, vanaf De Plaetse is het ongeveer 5 minuten fietsen.

Het is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. De organisatie zorgt ervoor dat er iets te drinken is en ook voor iets lekkers.

Voor meer informatie over IVN en de schoonmaakdag, bekijk onderstaande website van IVN Heeze-Leende:

www.ivn.nl/heeze-leende

Meer berichten

Shopbox