Het presentatieduo Marcel Balkestein en Anne Meulendijks, met sporters die vorig jaar extra in de prijzen vielen. Foto: archief Theo van Sambeek
Het presentatieduo Marcel Balkestein en Anne Meulendijks, met sporters die vorig jaar extra in de prijzen vielen. Foto: archief Theo van Sambeek (Foto: Theo van Sambeek)

Sportgala 2017 in dorpshuis 't Perron

Dorpshuis 't Perron in Heeze is op zaterdag 3 maart het decor van het jaarlijkse sportgala in de gemeente Heeze-Leende. Tijdens het gala worden niet alleen de kampioenen gehuldigd, maar worden ook sporters én vrijwilligers, die in 2017 een bijzondere prestatie hebben geleverd, extra in het zonnetje gezet. Zo worden onder meer de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar aan het publiek gepresenteerd.

Heeze - In de grote zaal van dorpshuis 't Perron wordt teruggekeken op een sportief 2017. In diverse takken van sport werden het afgelopen kalenderjaar de nodige titels behaald. Dat is gebeurt door sporters in teamverband of als individu. Vorig jaar werd karter Max Dijkmans uit Leende uitgeroepen tot sportman van het jaar. De synchroonschaatssters Moïra Heuts en Charlotte Vinclair uit Heeze deelden toen de titel sportvrouw van het jaar. DOSL dames 1 werd uitgeroepen tot sportploeg van het jaar. Behalve de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar worden zaterdag ook de sportvereniging, sportvrijwilliger, het sporttalent en sportiefste leerling gelauwerd. Zij ontvangen een mooie oorkonde en prachtige beker voor de geleverde topprestaties in het sportjaar 2017. Ook dit jaar wordt er een oeuvre-award uitgereikt. Deze prijs ging vorig jaar naar Hans de Jager, voor zijn inzet voor de hockeysport. De presentatie van het sportgala is in handen van Marcel Balkestein en Anne Meulendijks. Oud-hockeyer Balkestein heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de topsport. In zijn prijzenkast hangt onder meer een zilveren medaille. Die behaalde hij in 2012 bij de Olympische Spelen in Londen. De talentvolle dressuuramazone Anne Meulendijks timmert hard aan de weg in de wereld van de paardensport. Het is haar droom om mee te doen aan de Olympische Spelen. In 't Perron ligt niet alleen extra eremetaal klaar voor de volwassen sporters. Alle sportkampioenen tot en en met 12 jaar mogen op het grote podium een herinneringsmedaille in ontvangst komen nemen. De sporters zijn welkom in sportkleding of in hun kampioensshirts. Het sportgala wordt ook dit jaar gehouden door HeezeLeende24. Alle genomineerde sporters, teams, verenigingen en vrijwilligers zijn bezocht door een camerateam. In de loop van deze week worden ze allemaal bekend gemaakt. Het sportgala vindt op zaterdag 3 maart plaats in dorpshuis 't Perron in Heeze. De deuren zijn open vanaf 19.00 uur. De huldiging van de sportkampioenen begint om 19.30 uur. Het programma duurt tot ongeveer half tien. Het publiek wordt getrakteerd op verassende optredens. De entree is gratis. Dorpshuis 't Perron ligt aan de Schoolstraat 48.

Meer berichten

Shopbox