Ze wordt door de stemmers geroemd omdat ze in begrijpelijke taal de complexe achtergrond en impact van slaapstoornissen onder de aandacht brengt.
Ze wordt door de stemmers geroemd omdat ze in begrijpelijke taal de complexe achtergrond en impact van slaapstoornissen onder de aandacht brengt.

Erkenning voor kinderneuroloog

Kinderneuroloog en slaapdeskundige Sigrid Pillen nam gisterenavond 6 februari de Vrouw in de Media Award voor Noord-Brabant in ontvangst.

Heeze - Pillen heeft zich in 2017 volgens 39 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Ze wordt door de stemmers geroemd omdat ze in begrijpelijke taal de complexe achtergrond en impact van slaapstoornissen onder de aandacht brengt. De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden. Sigrid Pillen is als kinderneuroloog verbonden aan het Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe en wijdt zich aan slaapstoornissen bij kinderen. Daarnaast is Pillen voorzitter van de vereniging Kind & Slaap.

Stemmersoordeel

Volgens de stemmers is Pillen een bevlogen arts die in de media aandacht vraagt voor een belangrijk gezondheidsprobleem en de behandelingsmogelijkheden. "Ze verricht baanbrekend werk op haar vakgebied en kan goed ingewikkelde zaken uitleggen", aldus de motivatie van een van de stemmers. Sigrid: "Een prachtige erkenning en de award draag ik mede op aan de krachtige nachtouders en in het bijzonder aan enkele van hen met wie ik het afgelopen jaar in de media heb opgetrokken om de impact van slaapstoornissen op het kind en het gezin zichtbaar te maken."

Vrouw in de media awards

De regionale award is een onderdeel van de landelijke Vrouw in de Media Awards. De zichtbaarheid van vrouwelijke rolmodellen is immers net zo belangrijk in de lokale regionale media. Op voordracht van journalisten en het publiek zijn 10 landelijke en per provincie 10 regionale rolmodellen geselecteerd. Er kon tot 4 februari worden gestemd op www.vrouwindemedia.nl. Het publiek bepaalde met het uitbrengen van een stem wie van de genomineerden zich het beste heeft geprofileerd in de media. De landelijke Vrouw in de Media Award 2017 gaat naar Annemarie Heite, boegbeeld aardbevingsproblematiek in Groningen. De initiatiefnemers Janneke van Heugten van Mediaplatform Vaker in de Media en Marga Miltenburg van Sprekersbureau ZijSpreekt zetten zich in voor het vergroten van de zichtbaarheid van vrouwelijke deskundigen in de media. De landelijke prijzen zijn op 5 februari overhandigd. De regionale prijzen worden ook deze dagen overhandigd.

Meer berichten

Shopbox