Eerste lustrum quiz Wejje gee 't

Stichting Wejje gee 't pakt op zaterdag 10 maart uit met ruim honderd pittige quizvragen en een flink aantal doe- en zoekopdrachten. De stichting houdt dan de vijfde editie van de gelijknamige Cranendonckse quiz.

CRANENDONCK - De lustrumeditie van Wejje gee 't kent een nieuwe opzet. De afgelopen jaren ging een deel van opbrengst naar een vooraf door de stichting gekozen goed doel. Vorig jaar was dat Stichting Bouwhallen Carnaval Cranendonck (SBCC). Dit jaar bepalen de winnaars van de quiz aan welk goed doel het prijzengeld - 500 euro voor de nummer 1 één - wordt uitgekeerd. "Dat mag bijvoorbeeld ook de eigen vereniging of stichting zijn", zegt medeorganisator Jordi Drieman.
De nieuwe opzet lijkt aan te slaan. Inmiddels hebben zich al twintig teams ingeschreven. Vorig jaar bestond het deelnemersveld uit 24 groepen. Heel veel meer moeten het er ook niet worden, aldus Drieman: "We moeten het nog wel kunnen behappen. De ingevulde quizboeken worden namelijk nog diezelfde avond nagekeken."
Teams bepalen zelf uit hoeveel leden ze bestaan. Daarnaast kiezen de deelnemers aan Wejje gee 't zelf de plek waar wordt gequizd. Bedrijfskantines, cafés, huiskamers of verenigingslokalen. Alles kan en mag. Dat geldt ook voor het inzetten van technische hulpmiddelen, zoals laptops en telefoons. Ook andere hulplijnen zijn toegestaan. De quizzers moeten ook dit keer de deur uit. Daarbij moeten de handen soms flink uit de mouwen worden gestoken.
Drieman: "Vorig jaar hebben de teams bijvoorbeeld cupcakes moeten bakken. Het gevolg was dat bij een van supermarkten in Budel het beslag uitverkocht was." Bij een aantal 'hulplijnen' stond de telefoon roodgloeiend, aldus Drieman: "Ook bij ons was dat het geval. Er zijn altijd mensen die op die manier de antwoorden proberen los te krijgen."
Net als voorgaande jaren moet er onder meer ook een geheime opdracht worden uitgevoerd. Medeorganisator Jos Saes: "Daarnaast mogen sponsoren zelf een vraag voor de quiz bedenken."
Wejje gee 't, dat wordt gehouden in samenwerking met partycentrum Proost, vindt plaats op zaterdag 10 maart. De lustrumeditie begint om 15.00 uur. De deelnemers hebben tot 20.00 uur de tijd om de vragen en opdrachten af te vinken. De quizboeken kunnen worden opgehaald bij partycentrum Proost in Budel. Deze horecagelegenheid aan de Deken van Baarsstraat is vanaf 21.00 uur het decor voor een feestavond met een live band. De deelnamekosten bedragen 30,- euro. De feestavond is ook voor niet-deelnemers gratis toegankelijk. Voor meer info en aanmelden: www.wejjegeet.nl

Meer berichten

Shopbox