Op carnavalszaterdag, 10 februari, trekt de kroegentocht vanaf 16.30 uur door het dorp.
Op carnavalszaterdag, 10 februari, trekt de kroegentocht vanaf 16.30 uur door het dorp.

Carnaval terug naar de café's

Dit jaar wordt tijdens de carnaval voor de vijfde keer de 'Hizzerse Kroegentocht' gehouden. Een vriendengroep begon de tocht met een simpele reden: Carnaval zou niet aan één plek gebonden moeten zijn. Er is méér te doen in het dorp, dan een feest in de tent.

Heeze - Op carnavalszaterdag, 10 februari, trekt de kroegentocht vanaf 16.30 uur door het dorp. Meer informatie is te vinden op de facebook 'event' pagina: Zoek op 'Hizzerse Kroegentocht 2018'.

Opstart

Vijf jaar geleden waren ze nog met een mannetje of tien. Bij de twee vorige edities waren er ongeveer zestig deelnemers. "We hebben nu een redelijk vast clubje", aldus de organisatie. "Het is gewoon echt heel leuk om bij verschillende adressen langs te gaan en carnaval met een divers groepje te vieren." Er is plaats voor 100 man, denkt de organisatie, en iedereen is welkom om deel te nemen.

Inschrijven

Het idee van de tocht is simpel: Mensen schrijven zich in met een mailtje naar het volgende e-mailadres:

hizzersekroegentocht@gmail.com


Men geeft de namen van deelnemers, en wat voor kaart zij willen. Een 'L' kaart geeft tien consumpties voor 17,50 euro. Een XL kaart geeft 15 consumpties voor 25 euro. In de kroegen kan dan, afhankelijk van de kaart, een aantal bier/fris/wijn worden gedronken. Betaalinstructies volgen in de loop van deze week.

Muzikale ondersteuning

Sinds vorig jaar wordt de Hizzerse Kroegentocht opgeleukt door de muzikanten van 't Inventielke. Zij sluiten vanaf 20.00 uur aan bij De Tocht en zullen af en toe een leuk nummer spelen. "Vorig jaar waren ze echt van meerwaarde", aldus de organisatie. "Iedereen vond het fantastisch dat zij mee gingen, dus toen zij vroegen of ze weer mee konden, hoefden we daar dan ook niet over na te denken!"

Meer berichten