De groep Black Bessum Dancers maakt dit jaar voor de vijfde keer haar opwachting bij de Heezer Artiestenavonden van De Kraaienvangers in Heeze. Foto: Theo van Sambeek
De groep Black Bessum Dancers maakt dit jaar voor de vijfde keer haar opwachting bij de Heezer Artiestenavonden van De Kraaienvangers in Heeze. Foto: Theo van Sambeek (Foto: Theo van Sambeek)

'We doen alles zelf'

De groep Black Bessum Dancers (BBD) maakt dit jaar voor de vijfde keer haar opwachting bij de Heezer Artiestenavonden. De Heezenaren brengen ook dit jaar volop spektakel in het Kraaiennest.

HEEZE - Hoewel de naam anders doet vermoeden is BBD geen dansgroep. "We dansen niet, maar brengen een act waarbij er op muziek wordt bewogen", vertelt BBD-lid Ferry Beks.

Dan neemt niet weg dat de mannengroep het instuderen van de act serieus neemt. Beks: "Als iemand de split moet doen, of wij onze benen in de lucht moeten gooien, dan wordt er net zolang geoefend totdat het lukt."

Om alles onder de knie te krijgen wordt er onder meer naar YouTube-filmpjes gekeken. Beks: "We doen alles zelf. Dat geldt ook voor het maken van de kleding en attributen." De groep pakt vaak uit met innovatieve vondsten.

De groep Heezenaren treedt al vanaf 1998 ieder jaar op tijdens het carnaval bij De Heibessums. Naast het jaarlijkse optreden tijdens het jeugdcarnaval heeft BBD ook jarenlang opgetreden tijdens het Kwallenbal, wat op dinsdagmiddag tijdens het carnaval door De Kraaienvangers gehouden werd. Beks: "Vijf jaar geleden zijn we door De Kraaienvangers gevraagd om op te treden tijdens de Heezer Artiestenavonden."

Het gezelschap, dat in totaal uit twaalf mannen bestaat, staat dit carnavalsseizoen voor de vijfde keer op het podium in het Kraaiennest. Beks: "Het verloop is klein. Een aantal leden is er al bij vanaf het eerste uur."

Vorig jaar werd er voor het eerst een uitstapje naar Sterksel gemaakt. De dansmarietjesact was ook daar een groot succes. Beks: "Vaker optreden is voor ons niet mogelijk. In de eerste plaats richten wij ons op het jeugdcarnaval in Heeze. We hebben het zo druk met De Heibessums dat we daar geen tijd voor hebben. We hebben ons eigen programma. Ook doen we mee met de optocht."

De groep zit midden in de repetities voor de aankomende Artiestenavonden. Na weken van 'droogoefenen' werd er afgelopen zondag voor het eerst met attributen en kleding gerepeteerd. Beks: "We beginnen ieder jaar na de Brabantsdag. Het doel is het maken van lol. Heeft het publiek plezier, dan hebben wij dat ook."

De Heezer Artiestenavonden bieden dit jaar een gevarieerd programma, met tonpraters als Marlon Kicken, Hans Keeris en van eigen bodem Brabants zeverkampioen Berry Knapen. Andere lokale acts zijn de Oud Prinsen, DQ Dance, Happy Drumsticks, Hizzer Bastards, 4LDC en Lucky Bandits. De avonden vinden plaats op 26 en 27 januari en 2 en 3 februari. Kaarten zijn te koop via www.kraaienvangers.nl.

Meer berichten