Bloasdonks nieuw prinsenpaar: Robert & Nienke

Carnavalsvereniging De Lindse Blaos hield op zaterdag 6 januari haar jaarlijkse 'Bal der Bals', ofwel het Prinsenbal. Om 22.11 uur werd eerst afscheid genomen van Prins Peer dun Vuufde en Prinses Gerrie, die konden terugkijken op een fantastisch en onvergetelijk carnavalsseizoen. Een uurtje later, rond de klok van 23.11 uur, was een goed gevuld Blaospaleis getuige van de opkomst van de nieuwe Prins Carnaval van Blaosdonk.

Leende - Na een spectaculaire act, in een heus circus en met een levensgroot kanon, werd uiteindelijk het grote geheim van Blaosdonk aan iedereen onthuld: de 57e Prins van Blaosdonk is Prins Robert dun Urste, met aan zijn zijde Prinses Nienke. Zij zullen in het komende seizoen de scepter over Blaosdonk zwaaien met als leus: "Waogen bouwen of bleve sjouwen, Carnaval in Lind dar bliede van houwe!" Tegelijkertijd met de bekendmaking van de nieuwe Prins is ook carnavalskrant D'n Blaospieper verschenen. Deze kleurrijke carnavalskrant wordt op zondag 7 januari in Leende en Leenderstrijp, geheel gratis, huis-aan-huis verspreid. Het nieuwe Prinsenpaar recipieert op zondag 14 januari van 13.00 uur tot 17.00 uur in Blaospaleis De Meent. Prins Robert dun Urste en Prinses Nienke gaan door het leven als Robert Schoone (26 jaar) en Nienke Gerlings (22 jaar). Zij wonen sinds een jaar samen in het mooie buitengebied van Strijp, op de Paaldijk.

Prins Robert

Robert werkt sinds 6 jaar bij de firma Coppens in Westerhoven en is verantwoordelijk voor de toelevering van boerderijbenodigdheden aan de veehouderij. Voor die tijd heeft hij 4 jaar bij ex-prins Arno Verduijn aan sierhekwerken gewerkt. Naast zijn baan heeft Robert nog diverse hobby's. Zo schiet hij graag met een paar vrienden en zijn quad de bossen in en voetbalt hij op zondag in het 6e elftal van D.O.S.L. Als er dan nog tijd overblijft, is hij te vinden in de garage van zijn ouders, die is omgebouwd tot werkplaats. Daar last hij van alles in elkaar, omdat hij het lassen toch niet kan missen.

Prinses Nienke

Nienke is in het dagelijks leven kapper en nagelstyliste. Knippen doet ze 4 dagen per week in Dommelen, bij Zozo kappers. In de tijd die overblijft, is ze nagelstyliste in een eigen salonnetje aan de Anjerstraat. Naast haar werk is Nienke een fanatieke voetbalster, zowel in de zaal als op het veld. Op maandagavond in de zaal in Veldhoven en 2 keer per week op het veld bij D.O.S.L., net als Robert. Hierbij duurt de 3e helft vaak het langst van allemaal.

Naast hun drukke levens gaan ze allebei ook graag stappen met vrienden en vriendinnen.Beide zijn actief betrokken bij Carnaval in Blaosdonk, beide als lid van een carnavalsgroep. Robert is actief lid van C.G. de Smeerkezen. Zij hebben 12 jaar wagens gebouwd en mochten dus een geweldig 11-jarig jubileum vieren. Nienke is een aantal jaren actief geweest bij C.V. Goed Gek. Zij zijn tegenwoordig meer actief als loopgroep of moedigen de deelnemers aan de optochten aan. In de weken voorafgaand aan het Prinsenbal heeft Vorst Jan-Willem Reiling 4 tips onthuld, bedoeld om de fanatieke puzzelaars te helpen bij het ontmantelen van het grootste geheim van Blaosdonk.

DOSL

Dit jaar staat er natuurlijk een jeugdig Prinsenpaar. Maar daarnaast zijn zij allebei actief bij D.O.S.L. En laat die vereniging nu juist dit jaar mee het Jeugdcarnaval organiseren.

Meer berichten