Foto: Erik van Asten
Columns Max Farjon

Column Max: Europese Unie

Ik loop elke dag ergens een rondje van een half uur. Ik heb mijn rondjes in Leende, Strijp, Heeze en alle woonplaatsen om ons heen. Mijn arts heeft me ooit gezegd dat het goed is voor het lijf. Het is best ook een beetje avontuur want een rondje verkennen in een onbekende buurt levert onverwachte dorpsbeelden en niks is zo leuk dan om die lopend te leren kennen.

Ik loop ook vaak in het Leenderbos. Daar zijn niet van die mooie overzichtelijke paden. Ze buigen alle kanten op, hoewel er vaak een grondpatroon is van open gangen loodrecht op elkaar.

Ik rij met mijn elektrische driewieler langs de fietspaden het bos in, parkeer het apparaat achter een struik en loop zo'n gang in en ga na 7,5 minuut links of rechts af. Als je dat drie keer herhaalt ben je na een half uur weer terug waar je begon. Het is dan altijd spannend óf dat wel lukt. Meestal zie je de mobiel al van verre tussen de bomen staan blinken en dan het is zo heerlijk om je in die fauteuil te laten zakken en je moeiteloos naar huis te laten rollen.

Maar laatst ging het mis. Na de tweede keer links was er geen gang tussen de bomen, maar wel een vroegere akker waar je goed overheen kon lopen. Maar er was aan het eind geen pad of gang. Je kon wel tussen het opschietend gewas in de verte een slingerpad zien. Terugkeren is mijn eer te na, dus bukkend en zwaaiend naar dat slingerpad. Ik dacht dat ik de hoofdrichting nog wel wist maar na een poos wist ik niet meer hoe ik verder moest. Ik zag links in de verte meer licht en vermoedde daar de rand van het bos en wellicht bebouwing of harde paden.

Ik was al ruim een half uur aan de wandel en toen ik bij de bosrand aankwam was ik behoorlijk uitgeput en ik had nog heel ver te gaan. Toen zag ik een stel Poolse aspergestekers waar ik op mijn rondjes wel eens mee babbel. Ze herkenden mij en brachten me met hun busje tot bijna bij de mobiel.

De Europese Unie hielp me uit een penibele situatie.

Foto: Erik van Asten

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox