Strabrechtse heidedag vol beleving

Op zondag 20 augustus wordt in Heeze bij de schaapskooi de 19e Strabrechtse heidedag georganiseerd van 11.00 tot 16.00 uur. Dit jaar is het thema 'vogels van de heide'.

Heeze/Geldrop - Kom kijken bij diverse natuur- en streekorganisaties, doe mee met verschillende demonstraties, geniet van diverse bieren en streekproducten terwijl de muziek van de 'Spice Daddies' speelt. Voor kinderen zijn er ook verschillende leuke activiteiten te beleven. En vergeet vooral niet de paars bloeiende struikheide te bekijken.

Demonstraties

Altijd al willen weten hoe een herder zijn schapen hoedt? Neem een kijkje bij de demonstratie van de schaapsherder van Stichting Het Kempisch Heideschaap met zijn schaapskudde van 350 schapen die plaats vindt om 11.00u, 13.30u en 15.00 uur. Ook worden er oude ambachten gedemonstreerd zoals mandenvlechten, honing- en kaasmaken. U kunt tevens een kijkje nemen in de groentetuin en onder meer eetbare bloemen proeven.

Kinderactiviteiten

Kinderen kunnen genieten van voorstelling 'Tsjilp', een bijzondere blauwborst die graag mensen observeert. Bij de heidegidsen van Staatsbosbeheer kun je diverse heideschaapjes in elkaar knutselen het blote voetenpad of kabouterpad lopen, geschminkt worden tot vogel of de touwbrug beklimmen. Een workshop vachtvilten met authentieke wol van de heideschapen kan bij Kempenhaeghe, waar ook een winkeltje is ingericht met leuke eigen gemaakte spulletjes. Van het IVN kun je uitleg krijgen over insecten in de insectentuin en andere leuke kinderactiviteiten doen.

Groene braderie

Het Heidecafé grilt Heideburgers op de barbecue en verkoopt vers belegde broodjes, huisgemaakte soep en gebak. Ook kunt u allerlei streekbieren proeven van Brouwerij Rufus. Op de groene braderie zijn tientallen natuur- en streekorganisaties aanwezig zoals Brabants Landschap, Waterschap de Dommel, Wereld Natuur Fonds en Dassenwerkgroep Brabant. Dit jaar wordt de braderie opgeluisterd met muziek van de 'Spice Daddies'. Deze pittige pappa's spelen onverslijtbare popliedjes, swingjazz, Spaanse, Italiaanse en Latijns-Amerikaanse muziek, Tex-Mex, Country en meer. Het koor van Maarheeze laat het publiek genieten van hun rustieke zang. Korenmolen Sint Victor bakt pannenkoeken van authentiek gemalen korenmeel. Ook kunt u kennis maken met diverse 'schapenschilders' en nog tal van andere organisaties. Vergeet u ook vooral niet te genieten van de paars bloeiende struikheide.

De Strabrechtse heidedag wordt georganiseerd door Staatsbosbeheer in samenwerking met IVN Heeze-Leende en Kempenhaeghe. De toegang is gratis. Parkeren is mogelijk aan de grote parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan De Rul te Heeze of kom met de fiets of trein (20 min. loopafstand van CS Heeze). Voor meer informatie:

www.staatsbosbeheer.nl

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox