Vanaf februari zijn er honderden afgedankte poppen in alle soorten en maten ingezameld door de leden van vriendenkring Ge wit ‘t oit noit nie. Foto: Jurgen van Hoof
Vanaf februari zijn er honderden afgedankte poppen in alle soorten en maten ingezameld door de leden van vriendenkring Ge wit ‘t oit noit nie. Foto: Jurgen van Hoof (Foto: Jurgen van Hoof)

Bijzondere poppenparade ziet levenslicht

HEEZE - Mensen met een poppenfobie kunnen deze zomer beter uit de buurt blijven van de bouwlocatie van vriendenkring Ge wit 't oit noit nie. De nabijgelegen dameskleedkamer van korfbalvereniging Eymerick, die tijdelijk dienst doet als poppenopslag, heeft door de verzameldrift van de wagenbouwersgroep inmiddels aardig wat weg van het decor voor een horrorfilm. De afgedankte poppen bieden ook tijdens hun tweede leven het nodige kindervermaak. Het is echter de vraag of de makers daarbij hetzelfde in gedachte hadden als de leden van Ge wit 't oit noit nie. De jongste lichting leden heeft onder meer als taak gekregen om alle poppen te demonteren. De plastic poppenhoofden en -ledematen worden gebruikt voor de aankleding van de wagen. Dit alles geheel in stijl van het thema: 'Popfobia', over de bekende Roosendaalse poppendokter Popke Driessen, die in 1949 op mysterieuze wijze verdween. Vanaf februari zijn er honderden poppen in alle soorten en maten ingezameld. "We hebben vooral veel Barbiepoppen ontvangen", zegt Lisa Crijns. Het aanbod varieert verder van poppenkastpoppen, Disney-figuren en etalagepoppen tot oude porseleinen exemplaren en actiefiguren. Het niet de eerste keer dat dat de wagenbouwersgroep aan het verzamelen is geslagen. Een paar jaar geleden nam de verzameldrift letterlijk grote vormen aan. "Toen werd er massaal gehoor gegeven aan onze oproep voor gebruikte caravans", vertelt Johan de Koning. Poppen zijn nog altijd welkom. Ze kunnen iedere avond vanaf 19.30 uur worden ingeleverd bij de bouwlocatie aan de Dominee Kremerstraat in Heeze.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox