Logo deparelvanbrabant.nl


<p>De schoolwoningen aan de Breedvennen worden verkocht door de VOF Centrumplan Leende.</p>

De schoolwoningen aan de Breedvennen worden verkocht door de VOF Centrumplan Leende.

(Foto: Jurgen van Hoof)

Schoolwoningen in de verkoop

Leende - Onlangs keerde basisschool De Triangel terug naar het centrum van Leende. Vrijdag 5 maart gaf de gemeente Heeze-Leende daarom de achttien leegstaande schoolwoningen aan de Breedvennen terug aan de VOF Centrumplan Leende.

Door Roy de Leijer

Vanaf 2009 boden de tot school omgebouwde woningen aan de Breedvennen onderdak aan basisschool De Triangel. Nadat de nieuwbouw in het centrum van het dorp was gerealiseerd zouden de gebouwen worden verhuurd of verkocht als normale woningen.

De VOF Centrumplan Leende, een samenwerkingsverband tussen de woningcorporaties Wooninc., Wonen Limburg en woCom, heeft besloten dat de woningen in de verkoop gaan. Op dit moment worden er meerdere verkoopmogelijkheden bekeken en onderzocht. Daarnaast worden er interessegesprekken gehouden met potentiële kopers. De woningcorporaties sluiten op dit moment niets uit. Zo is het onder meer nog geen uitgemaakte zaak aan wie de woningen worden verkocht, bijvoorbeeld aan een projectontwikkelaar, of rechtstreeks aan particuliere woningzoekenden. Ook wordt onderzocht wat er moet gebeuren om de gebouwen daadwerkelijk als woningen op te leveren. Om overlast en vernielingen te voorkomen hebben de woningcorporatie in afwachting van de verkoop gekozen voor een tijdelijke bewoning van de schoolwoningen. Dat gebeurt in de vorm van anti-kraak.

Meer berichten