Logo deparelvanbrabant.nl


<p>Natuurgrenspark De Groote Heide start met een cursus Gastheer van het Landschap voor recreatiebedrijven en VVV&#39;s in het gebied.</p>

Natuurgrenspark De Groote Heide start met een cursus Gastheer van het Landschap voor recreatiebedrijven en VVV's in het gebied.

(Foto: )

Groote Heide zoekt samenwerking op

Heeze-Leende - Natuurgrenspark De Groote Heide start binnenkort met een speciale cursus Gastheer van het Landschap voor recreatiebedrijven en VVV’s in het gebied. Samen met deze recreatieondernemers wil het gebied zichzelf steviger op de toeristische kaart zetten.

Het is de bedoeling dat de nieuwe gastheren en gastvrouwen van Natuurgrenspark De Groote Heide ambassadeur worden van het gebied en zo hun gasten nog meer de mooie natuur en cultuur van het gebied kunnen laten beleven.

De Groote Heide

Door de coronacrisis is er meer dan ooit de behoefte om de natuur in te gaan. Natuurgrenspark De Groote Heide, een gebied van 6.000 hectare natuur in de gemeenten Valkenswaard, Heeze-Leende, Eindhoven, Cranendock, Hamont-Achel en Pelt, leent zich bij uitstek voor dagrecreatie of een langer verblijf in de natuur. In het gebied is voor elk wat wils, van kabbelende riviertjes tot grote heidevelden, en van grote bosgebieden tot open cultuurlandschap. Door recreatieondernemers in het gebied een gedegen cursus aan te bieden, wil Natuurgrenspark De Groote Heide het mogelijk maken om enerzijds de recreant goed de weg te wijzen en een optimale beleving te bieden en anderzijds de recreatiedruk te reguleren, zodat kwetsbare gebieden worden ontzien.

Gastheer van het Landschap

Gastheer van het Landschap is een programma van IVN Natuureducatie, waarin recreatieondernemers in vier dagdelen alle ins en outs leren over het landschap waarin zij ondernemen. Tevens leren zij in welke delen van het gebied (rustige vormen van) recreatie geen probleem is en welke delen kwetsbaar zijn en waar we dus geen recreatie willen stimuleren. De cursus is bestaat uit theorie, opdrachten, gastpresentaties, excursies door boswachters en een workshop waarin gewerkt wordt aan nieuwe natuurarrangementen.

Goed voor natuur, lokale economie én voor recreant

Na de cursus werkt het nieuwe netwerk van Gastheren en Gastvrouwen samen aan arrangementen en promotie om Natuurgrenspark De Groote Heide steviger op de toeristische kaart te zetten, maar helpen zij ook om kwetsbare gebieden te beschermen. Dit is goed voor zowel de natuur als de lokale economie en voor de recreant. Bij succes wordt de cursus herhaald. Ondernemers die interesse hebben, kunnen zich melden via info@degrooteheide.eu

Meer berichten