Logo deparelvanbrabant.nl


<p>Van links naar rechts: Th&eacute;r&egrave;se Tielen van zorgco&ouml;peratie Graaggedaan, Erwin Geurts van Trots op Blaosdonk en OVL-voorzitter Peter Zuidema.</p>

Van links naar rechts: Thérèse Tielen van zorgcoöperatie Graaggedaan, Erwin Geurts van Trots op Blaosdonk en OVL-voorzitter Peter Zuidema.

(Foto: Jurgen van Hoof)

Bijzondere editie halfvastenmarkt

Leende - De jaarlijkse halfvastenmarkt Lind Mèrt krijgt dit jaar een speciaal en sociaal tintje. Het evenement wordt aangegrepen om lokale ondernemers niet één dag, maar drie weken lang een steuntje in de rug te geven.

Door Roy de Leijer

Het beproefde concept waarmee de halfvastenmarkt al jarenlang wordt gehouden door de Leendse ondernemersvereniging (OVL), is dit jaar vanwege het coronavirus noodgedwongen losgelaten. Omdat Lind Mèrt voor het tweede achtereenvolgende jaar niet kan doorgaan in de originele vorm, hebben OVL, Trots op Blaosdonk en zorgcoöperatie Graaggedaan de handen ineengeslagen voor een loyaliteitscampagne. Van 15 maart tot 3 april roepen zij inwoners op om de lokale ondernemers in het dorp extra te ondersteunen door speciale arrangementen, cadeaukaarten en diensten af te nemen.

“Vanuit Trots op Blaosdonk, De Helpende Hand en de zorgcoöperatie hebben we de afgelopen periode al behoorlijk wat zaken opgepakt. Een normale editie van Lind Mert is natuurlijk niet mogelijk vanwege het coronavirus, maar in het kader van de leefbaarheid in het dorp willen we ook in deze tijd activiteiten door laten gaan. Al dan niet in een aangepaste vorm”, zegt medeorganisator Erwin Geurts.

OVL-voorzitter Peter Zuidema juicht de actie toe: “Al geruime tijd geleden hebben we besloten om dit jaar geen halfvastenmarkt te houden. Het zit er op dit moment helaas nog niet in. Deze actie is daarom een welkom steuntje in de rug van de lokale ondernemers.”

Niet alleen ondernemers worden ermee gesteund

De markt is een echt ‘Linds’ gebruik. ’Lind Mèrt’ staat voor veel Leendenaren in het teken van de brokmop, een lokale delicatesse die vroeger alleen bij een kraam op de halfvastenmarkt verkrijgbaar was. Zuidema: “De markt is niet alleen een commercieel gebeuren, het is vooral ook een stuk dorpscultuur dat we moeten blijven borgen. We hopen dan ook dat we volgend jaar weer flink kunnen uitpakken.”

Op de website leende-r-strijp.nl krijgen alle lokale ondernemers de mogelijkheid om een speciaal arrangement, product of dienst van 10, 15 of 20 euro te presenteren. Geurts: “Daarbij kan onder meer worden gedacht aan cadeaupakketten of tegoedbonnen. Bijvoorbeeld van een kapperszaak voor een knipbeurt, of van een schildersbedrijf voor een half uur schilderen. Het is de bedoeling dat de website een showroom wordt waarin de ondernemers in de schijnwerpers worden gezet.”

Mensen kunnen de producten natuurlijk voor zichzelf, maar ook voor iemand anders kopen, zoals familie, vrienden of de buren. Daardoor snijdt het mes aan twee kanten, aldus Geurts: “Niet alleen ondernemers worden ermee gesteund, maar met een cadeautje is het ook mogelijk anderen in deze moeilijke tijd een hart onder de riem te steken.”

Ondernemers kunnen hun producten en diensten aanbieden van Halfvasten tot Pasen, van 15 maart tot 3 april. Geurts: “We hebben al behoorlijk wat toezeggingen en inschrijvingen binnen.” Meer info:

leende-r-strijp.nl

Meer berichten