Vaccineren in de regio - een toelichting

REGIO - GGD Brabant-Zuidoost voert de landelijke vaccinatiestrategie van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) uit. Het ministerie van VWS bepaalt wie wanneer aan de beurt is, en wie welk vaccin krijgt. Het RIVM nodigt vervolgens de mensen uit die aan de beurt zijn. De GGD’en organiseren de locaties en het personeel om vaccinaties te zetten. GGD Brabant-Zuidoost zet in de regio meerdere vaccinatielocaties op. Op een aantal locaties, in Helmond, Eindhoven en Best, wordt al gevaccineerd. Daarnaast worden nieuwe locaties opgebouwd maar nog niet in gebruik genomen, bijvoorbeeld in Valkenswaard en Bladel. Dit komt omdat er onvoldoende vaccins beschikbaar zijn.
Inwoners met een uitnodiging van het RIVM maken een afspraak via het landelijk callcenter van de GGD. De afspraak is dat het landelijk callcenter probeert de afspraak zo dicht mogelijk bij de woonlocatie in te plannen. Hierbij wordt ook gekeken naar welk vaccin er op welke locatie aanwezig is. Het is belangrijk dat het juiste vaccin bij de juiste doelgroep terecht komt. Hierdoor kan het voorkomen dat mensen niet bij de dichtstbijzijnde vaccinatielocatie, maar bij een andere locatie binnen de regio gevaccineerd worden.

Soms is het plannen van een afspraak niet altijd op korte termijn mogelijk binnen de eigen regio, omdat de beschikbare vaccins gereserveerd zijn. Als mensen (mét uitnodiging) toch snel geprikt willen worden, dan kunnen ze worden ingepland bij een vaccinatielocatie verder van huis en/of in een andere regio.

Algemene vragen over de coronavaccinatie: www.coronavaccinatie.nl of bel 0800-1351
Vragen over de vaccins: www.rivm.nl/covid19
Vragen over vaccinatielocaties: www.ggdbzo.nl


Meer berichten