Logo deparelvanbrabant.nl


<p>Gebruikelijke evenementen zoals het Prinsenbal van de Lindse Blaos, te zien hier boven op de foto, kunnen dit jaar geen doorgang vinden in verband met het coronavirus.&nbsp;</p>

Gebruikelijke evenementen zoals het Prinsenbal van de Lindse Blaos, te zien hier boven op de foto, kunnen dit jaar geen doorgang vinden in verband met het coronavirus. 

(Foto: )

Blaosdonk viert carnaval 2021 digitaal

Van de redactie

Carnaval met thuisactiviteiten, wedstrijden en acties

Zoals bekend kan het traditionele carnavalsseizoen en alle daarbij behorende activiteiten dit seizoen geen doorgang vinden vanwege het coronavirus. Daarom heeft cv De Lindse Blaos ervoor gekozen om Carnaval 2021 digitaal te vieren. De eerste activiteit was het Jeugdprinsenbal op 10 januari. En tijdens de aankomende carnavalsdagen volgen nog een aantal leuke activiteiten voor thuis. Deze worden gecombineerd met een aantal leuke acties met de lokale ondernemers en een aantal wedstrijden.

LEENDE - Op die manier hoopt cv De Lindse Blaos, in samenwerking met #TOB (Trots op Blaosdonk) toch een leuk alternatief te bieden voor de traditionele activiteiten. Hieronder is een overzicht te vinden van het programma. Dit overzicht wordt inmiddels ook volop gedeeld via de sociale media en is tevens te vinden op de website: www.delindseblaos.nl

Wedstrijd

Hang vanaf 8 februari de DLB vlag uit en versier je huis zo carnavalesk mogelijk. Maak er vervolgens een duidelijke foto van en stuur de originele foto naar: optocht@delindseblaos.nl. Je doet dan automatisch mee met de wedstrijd: ‘Het sgonst versierde huis van Blaosdonk!’

Archief

Geef via facebook, met #dlbtv, door welk carnavalsfragment jij nog een keertje terug wil zien. Zaterdag 13 februari worden deze beelden via de livestream op de website van DLB getoond.

Zaterdag 13 februari

Bij Café Roothans, De Hospes en/of het Brouwershuis, kun je een ‘carnaval @home pakket’ bestellen. Voor info zie www.delindseblaos.nl

20.00 uur:

Voorzitter Jan-Willem brengt online via www.delindseblaos.nl een gezamenlijke toast uit op Carnaval 2021. Aansluitend worden de samengestelde archiefbeelden vertoond en maken we er samen (live!) een kei sgonne avond van! Vergeet niet je mooiste pèkske aan te trekken en hossen met je huisgenoten mag! Via WhatsApp wordt contact gehouden met alle huiskamers van Blaosdonk.

Zondag 14 februari

11.00 uur:

Via RTV Horizon en www.delindseblaos.nl wordt de carnavalsviering vanuit de kerk uitgezonden.

12.00 uur:

Gezamenlijke carnavalslunch. Nobel, de Molenberg en brasserie Gezellig hebben speciaal hiervoor een carnavalslunch samengesteld (voor info, zie www.delindseblaos.nl). Gezamenlijk zal de lunch online gestart worden. Wederom onder gezellige carnavalsklanken en met mooie archiefbeelden.

13.00 uur:

Start van de grote Blaosdonkse online optocht, die te zien zal zijn via www.delindseblaos.nl

14.00 uur:

Prijsuitreiking van de optocht en het sgonst versierde huis van Blaosdonk.

Uitleg optocht:

Iedereen uit Blaosdonk mag meedoen. Er is een categorie voor jong en oud. En alles mag! Knutsel bijvoorbeeld jouw mooiste carnavalswagen (max. 55cm x 55cm x 55cm), maak er een filmpje (max 22 sec.) en foto’s van en stuur deze vóór 11 februari naar optocht@delindseblaos.nl Heb jij als individueel een leuk idee? Maak er ook een filmpje en foto’s van en stuur deze dan ook door naar bovenstaand adres. De inzendingen worden net als in het echt, beoordeeld op creatie, techniek, kleuren, idee en creativiteit.

De Sansevieria actie 2021!

#TOB en DLB presenteren gezamenlijk de Sansevieria actie 2021!

Laat zien hoe jij met je huisgenoten carnaval viert in jouw eigen huiskamer. Bonuspunten zijn er voor sgonne pèkskes en extra versierde huiskamers.

Uitleg:

Stuur jouw foto tijdens het carnavalsweekend door naar optocht@delindseblaos.nl. De winnaar ontvangt een tegoedbon voor een rondleiding voor 2 personen in de kerk + een heuse sansevieria.

Extra info:

Volgend jaar worden de mooiste foto’s ook in D’n Blaospieper geplaatst. In verband met de kwaliteit wordt iedereen vriendelijk gevraagd om de originele foto’s van jouw versierde woning, jullie carnavalshuiskamer en/of de optocht creaties, te versturen via email.

Meer berichten