<p>Ook in Sterksel wordt de Sint dit jaar zonder publiek verwelkomd. (foto: archief Jurgen van Hoof)</p>

Ook in Sterksel wordt de Sint dit jaar zonder publiek verwelkomd. (foto: archief Jurgen van Hoof)

(Foto: )

Intochtorganisaties gooien het over een andere boeg

De traditionele sinterklaasintochten in Heeze-Leende gaan dit jaar vanwege de coronamaatregelen flink op de schop.

HEEZE-LEENDE - Na goed overleg met de gemeente en nogmaals alles afgewogen te hebben, heeft het Sint Nicolaas comité in Heeze besloten om dit jaar geen intocht te houden. Eerder werd overwogen om een alternatieve intocht te houden, met een langere route door meerdere straten. Gezien de nog steeds geldende coronaregels, besproken met de gemeente, gaat dit ook niet door, laat het plaatselijke Sint Nicolaas comité weten. Vanwege alle beperkingen die de nieuwe opzet met zich meebrengt, wordt deze langere route niet als een reëel alternatief beschouwd. Wel verschijnt er een filmpje. De plannen hiervoor worden deze week verder uitgewerkt.

Leende

Voor Leende en Leenderstrijp heeft de Contactcommissie gekozen voor een online ontvangst. Daar komt Sinterklaas zondag in het geheim aan, zodat niet alle kinderen en ouders bij elkaar staan om de goedheiligman op te wachten. De aankomst wordt vanaf 11.30 uur uitgezonden op sinterklaasleende.nl. Op deze website is al het laatste nieuws over de sinterklaasactiviteiten in Leende te vinden.

Sterksel

Net als in Leende wordt de ontvangst van Sinterklaas in Sterksel met de nodige geheimzinnigheid omgeven. Ook hier is gekozen voor een online oplossing. Op basisschool De Talententoren wordt door de leerkrachten en de ouderraad speciale aandacht besteed aan de viering. De kinderen kunnen de verfilmde aankomst van de Sint op school zien en deze film kan ook thuis bekeken worden. Meer informatie hierover volgt via sterksel.nu. Sterkselse kinderen in de basisschoolleeftijd, die die niet op De Talententoren zitten, kunnen ook een snoepzak ontvangen. Aanmelden kan tot 20 november via sintnicolaas.sterksel@gmail.com. De snoepzak wordt thuisbezorgd. Het Sint Nicolaas comité in Sterksel denkt ook aan dorpsgenoten met een mindere gezondheid en aan de 90-plussers. Zo’n dertig dorpsgenoten krijgen van de Sint een attentie. Meer info:
sintsterksel.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden