<p>Coen Itz en Thom van Grootel krijgen een warm ontvangst van het personeel van zorgcentrum Nicasius. (Foto: Jurgen van Hoof)&nbsp;</p>

Coen Itz en Thom van Grootel krijgen een warm ontvangst van het personeel van zorgcentrum Nicasius. (Foto: Jurgen van Hoof) 

(Foto: Jurgen van Hoof)

Fruitactie voor zorgpersoneel

‘Met deze actie willen we iets terugdoen voor het personeel in de zorg’

Roy de Leijer

Lions Club Kempenland toerde op woensdag 11 en donderdag 12 november met een goedgevulde bestelbus door de regio. Dit om het zorgpersoneel met vers fruit te bedanken voor hun grote inzet tijdens de coronapandemie.

HEEZE-LEENDE - In totaal werd er bij zorgcentrum Nicasius in Heeze, waar 200 mensen werkzaam zijn, vijftig kilo fruit afgeleverd.

De duimen van het zorgpersoneel gingen donderdag omhoog voor de kisten met appels en peren, die die ochtend bij de hoofdingang van het zorgcentrum aan het Berkelmanspad werden bezorgd.

Een dag eerder waren de collega’s van zorgcentrum Leenderhof in Leende al door Lions Club Kempenland getrakteerd op vers fruit.

De Lions Club bestaat al meer dan vijftig jaar. De afdeling heeft haar thuishonk al jaren in Heeze-Leende. Met de fruitactie, die in samenwerking met supermarkt Plus Smetsers in Leende plaatsvond, werd ook het zorgpersoneel in de regio een hart onder de riem gestoken.

Fruitwagen

Met een goedgevulde ‘fruitwagen’ maakten Lions-president Thom van Grootel en secretaris Coen Itz donderdag een rondgang langs een zestal zorginstellingen in de regio Zuidoost-Brabant.

Onderweg er niet alleen gestopt bij zorgcentrum Nicasius in Heeze, maar ook bij het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop, TopSupport in Eindhoven en de woonzorgcentra Akert, Berk en Heuvel in Geldrop. Het gehele personeel, van de leden van het schoonmaakteam tot de artsen, kreeg fruit aangeboden.

In totaal werd er voor ruim 1.500 zorgmedewerkers fruit bezorgd. Samen kregen zijn 750 kilogram appels en peren voorgeschoteld.

Van Grootel: “Het gaat om een klein gebaar, maar het wordt zeer enthousiast ontvangen. Met deze actie willen we iets terugdoen voor het personeel in de zorg en ze in het licht zetten. Ze verdienen namelijk een steuntje in de rug. Zeker nu we vol in de tweede coronagolf zitten.”

Bloembakken

Eerder dit jaar maakte de Lions Club ook al een rondgang door de regio. Toen werden er bloembakken met geraniums bij diverse verzorgingstehuizen bezorgd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden