<p>Bezoekers van Plus-supermarkt Smetsers in Leende konden dit weekend de proef op de som nemen. (Foto: Jurgen van Hoof)</p>

Bezoekers van Plus-supermarkt Smetsers in Leende konden dit weekend de proef op de som nemen. (Foto: Jurgen van Hoof)

(Foto: Jurgen van Hoof)

Nieuw concept bij De Clown

LEENDE - De pannenkoeken van familierestaurant De Clown in Leende liggen voortaan ook in het supermarktschap. Hiervoor is De Clown de samenwerking aangegaan met Plus-supermarkt Smetsers.

Het idee om de ambachtelijke pannenkoeken in de supermarkt te verkopen dateert van pre-corona. “Ik heb me al jaren geleden afgevraagd waarom dit wel kon met pizza’s en niet met pannenkoeken”, zegt Marcel Smits van De Clown, die ook na de heropening van de horeca mogelijkheden ziet voor het nieuwe concept. Smits: “Dit zou best wel eens een blijvertje kunnen zijn.”

Bezoekers van de Leendse supermarkt konden dit weekend de proef op de som nemen. Zij werden zaterdag getrakteerd op een vacuüm verpakte pannenkoekenpunt.

Vooralsnog zijn de pannenkoeken in zes verschillende smaken verkrijgbaar. Ze worden regelmatig afgewisseld. Daarnaast zijn er plannen voor een website waar een keuze kan worden gemaakt uit een twintigtal verschillende soorten. Ook wil Smits met andere supermarkten gaan samenwerken.

De ‘supermarktpannenkoek’ is door hemzelf ontwikkeld. Smits: “We bakken de pannenkoeken in de keuken van ons restaurant. Nadat ze een half uur in de vriezer hebben gezeten worden ze vacuüm verpakt en in een kartonnen doos gestopt.” De pannenkoeken kunnen thuis worden opgewarmd in de koekenpan, oven of airfryer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden