<p>Het voormalige garagebedrijf Schilders aan de Kapelstraat 35 in Heeze.</p>

Het voormalige garagebedrijf Schilders aan de Kapelstraat 35 in Heeze.

(Foto: )

Positieve geluiden over verplaatsing AH

Roy de Leijer

‘Ondanks de vragen proef ik vooral veel enthousiasme’

De realisatie van een nieuwe Albert Heijn in het centrum van Heeze lijkt een serieuze stap dichterbij te komen. Tijdens het rondetafelgesprek van de Heeze-Leendse gemeenteraad op maandag 19 oktober klonken er vooral positieve geluiden over de plannen voor de supermarktverplaatsing.

HEEZE - Eerder dit jaar zette het gemeentebestuur het licht al op groen voor de verhuizing van de Kapelstraat 69 naar het tweehonderd meter verderop gelegen terrein van het voormalige garagebedrijf Schilders aan de Kapelstraat 35.

AH-supermarkteigenaar Joris Boonaerts is al jaren op zoek naar een nieuwe plek voor een moderne en ruime supermarkt. De plannen beslaan een winkel met een vloeroppervlakte van 1600 vierkante meter. Dit is bijna twee keer de afmetingen van de huidige winkelvloer. Boven op de supermarkt is ruimte voor maximaal twaalf levensloopbestendige appartementen.

Bij de nieuwe supermarkt komt een parkeerterrein met circa 80 parkeerplekken.

Om de nieuwbouw mogelijk te maken, moet onder meer de voormalige showroom van het garagebedrijf worden gesloopt en het huidige BP-tankstation worden gesaneerd. Ook moet een oplossing worden gevonden voor fitnesscentrum 040-Fit, een van de huidige huurders. Verschillende fracties wilden tijden het rondetafelgesprek weten in hoeverre er door de gemeente wordt meegeholpen bij de zoektocht naar een nieuw onderkomen. Mark Klerks (D66): “Wat doen we hier als gemeente aan? Ook een fitnesscentrum is immers belangrijk voor het centrum van Heeze.” Harrie Scheepers (ABHL) vroeg zich af hoe concreet de plannen zijn om het fitnesscentrum onder te brengen de gemeentehuistuin, bijvoorbeeld in de voormalige brandweerkazerne. Wethouder Toon Bosmans (PvdA): ”Er zijn gesprekken gevoerd met de ondernemer. Wij hebben aangegeven dat we in de diversiteit van het aanbod graag een sportschool willen behouden. Daarom willen we moeite doen bij het vinden van een locatie die onder meer even zichtbaar is als nu.”

De wethouder was blij met de positieve geluiden. “Ondanks de vragen proef ik vooral veel enthousiasme”, aldus Bosmans, die sprak van een feestmoment.

Over de zorgen dat er bij de nieuwe winkel een parkeerprobleem zou ontstaan, liet de wethouder weten dat er op dit moment ook in breder verband naar de parkeermogelijkheden in het centrum wordt gekeken. “We zijn hiervoor nu de gegevens aan het ophalen.”

Verder zijn veel fracties benieuwd naar wat er met het huidige winkelpand van de Albert Heijn gaat gebeuren. Hierop blijft de bestemming van supermarkt zitten, waardoor een discounter tot de mogelijkheden behoort. De ruimte voor twee supermarkten in het centrum van Heeze wordt volgens de wethouder ook geboden door de detailhandelsvisie.

Tijdens de raadsvergadering van maandag 2 november neemt de gemeenteraad een besluit over het bestemmingsplan voor de nieuwe supermarkt aan de Kapelstraat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden