<p>Het bekijken van de film &#39;Kapsalon Romy&#39; is &eacute;&eacute;n van de aangeboden activiteiten die op het mantelzorg &#39;verwenmenu&#39; staan.&nbsp;</p>

Het bekijken van de film 'Kapsalon Romy' is één van de aangeboden activiteiten die op het mantelzorg 'verwenmenu' staan. 

(Foto: )

Speciale activiteiten op het menu

Van de redactie

Aandacht voor de mantelzorger is dit jaar extra verdiend

Op 10 november is het weer tijd om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Vooral dit jaar was een druk jaar voor de mantelzorgers. Door de komst van corona zijn veel mantelzorgers extra druk geweest om alle zorg die ze geven rond te krijgen. Onzekerheden rondom thuiszorg die wegvalt, zelf mogelijk risico zijn voor het overdragen van het virus naar hun dierbare. Maar ook het bittere verlies en rouw rondom het wegvallen van deze zorgtaken en naasten is pittig. Alleen daarom al is de waardering die er is voor de mantelzorger dit jaar extra verdiend.

HEEZE-LEENDE - Het steunpunt mantelzorg Heeze-Leende van Cordaad Welzijn heeft daarom naast de mantelzorgwaardering in de vorm van een verwenmenu (keuzebon) een aantal activiteiten gepland. Dit natuurlijk met inachtneming van de richtlijnen zodat er geen risico wordt genomen in het verspreiden van het virus.

Zo wordt er op donderdag 5 en vrijdag 6 november in samenwerking met ’t Perron de film Kapsalon Romy gedraaid. Over de inhoud van deze film is te lezen op pagina 9. Voor mantelzorgers die ingeschreven staan bij het steunpunt is deze film gratis. Zij kunnen zich via de site van ’t Perron (www.tperron.nl) tot 3 november aanmelden. Er is een maximum van 30 inschrijvingen voor mantelzorgers. Beide avonden zijn er maximaal 30 plaatsen ivm de richtlijnen van het RIVM.

Anita Peeters van Atelier Aventurijn zou het fijn vinden om jou, als dank voor jouw inspanningen als mantelzorger, uit te nodigen en te verwennen met een gratis creatieve workshop. Vind je het leuk om creatief bezig te zijn en wil je graag even een momentje voor jezelf, dan nodigt Anita je uit om een workshop bij te komen wonen. Je hoeft geen kunstenaar te zijn om aan deze workshop te kunnen deelnemen. Anita zal je tijdens de workshop begeleiden. De workshop vindt in overleg plaats bij Atelier Aventurijn en zal plaats vinden na de nieuwe versoepelingen op de Heipoldersstraat 10 in Heeze. Aanmelden kan via www.cursushuys.nl of via steunpuntmantelzorghl@cordaadwelzijn.nl. Inschrijven kan tot 3 november. Er is een maximum aantal inschrijvingen van 8 en vol is vol.

Donderdag 12 november worden de mantelzorgers in gelegenheid gesteld om eens stil te staan bij hun ‘bordje’. Aan de hand van het hulpmiddel ‘Bordje Vol’ wordt er samen gekeken hoe vol het bordje van de mantelzorger ligt. Dit hulpmiddel relativeert zorgtaken die er zijn en geeft inzicht in waar je concreet ondersteuning bij kunt gebruiken. Dit wordt nu omgezet naar een individuele activiteit. Dus wil je eens stil staan bij wat er op jouw bordje ligt en hoe dat verlicht kan worden, neem dan contact op met Björn Roos. Aanmelden via steunpuntmantelzorghl@cordaadwelzijn.nl onder vermelding van ‘Bordje vol’.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden