Logo deparelvanbrabant.nl


<p>Er werd zondag niet alleen maar geklust bij de skatebaan in Heeze. (Foto: Jurgen van Hoof)</p>

Er werd zondag niet alleen maar geklust bij de skatebaan in Heeze. (Foto: Jurgen van Hoof)

(Foto: Jurgen van Hoof)

Jongeren knappen skatebaan op

Skateboarders, BMX’ers en vooral steppers kunnen zich binnenkort weer naar hartenlust uitleven op de skatebaan aan de Spoorlaan in Heeze. Zaterdag zijn jongeren begonnen met een opknapbeurt en uitbreiding van het skateparkje.

- Samen met het jongerenwerk hebben de jongeren vormgeven aan de nieuwe skatebaan. Vier jaar geleden werd er al een begin gemaakt met de renovatie van het uit 2003 daterende skatepark. Na de opknapbeurt biedt het Heezer terrein nieuwe mogelijkheden voor skateboarders, BMX’ers en steppers van verschillende niveaus. Behalve het plaatsen van nieuwe toestellen, worden bestaande ramps en rails vernieuwd en verbeterd. “Doordat de nieuwe toestellen minder geluid produceren is de skatebaan straks ook een stuk buurtvriendelijker”, verwacht jongerenwerker Jaap Henst.

Bijna dertig jongeren klusten het afgelopen weekend mee. Vanwege het coronavirus gebeurde dit in verschillende teams. Henst: “Dit weekend leggen we de laatste hand aan de skatebaan. We streven er naar om voor de herfstvakantie klaar te zijn. Het is bedoeling dat jongeren niet alleen met deze opknapbeurt hun energie kwijt kunnen, maar ook daarna. Ze kunnen zich hier helemaal uitleven.”

In Heeze zijn het vooral steppers die van het terreintje aan de Spoorlaan gebruik maken. Wel ziet Henst een toename van het aantal skateboarders. Henst: "Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat de sport Olympisch is geworden."

De nieuwe toestellen zijn verplaatsbaar indien er in de toekomst moeten worden uitgeweken naar een andere locatie. De opknapbeurt is mede mogelijk gemaakt door een subsidie vanuit het programma Jeugd aan Zet. Dit is bedoeld om jongeren tussen 12 en 18 jaar te activeren om iets te betekenen voor een ander tijdens de coronacrisis.

Nieuwsoverzicht