Logo deparelvanbrabant.nl


<p>Met een nieuw, alternatief spel wil Stichting Dorpsquiz Heeze voorkomen dat er dit jaar grote groepen mensen samenkomen.</p>

Met een nieuw, alternatief spel wil Stichting Dorpsquiz Heeze voorkomen dat er dit jaar grote groepen mensen samenkomen.

(Foto: )

Stichting Dorpsquiz Heeze zoekt naar speurneuzen

Nadat de vierde editie van de jaarlijkse dorpsquiz vanwege de coronamaatregelen moest worden afgelast gooit Stichting Dorpsquiz Heeze het over een andere boeg. De stichting gaat dit najaar op zoek naar echte speurneuzen. Zij kunnen op zaterdag 31 oktober de hersenen laten kraken over een fictieve vermissingszaak.

- De organisatie was al een heel eind gevorderd met de vierde editie van de dorpsquiz toen het coronavirus uitbrak. Medeorganisator Kees Buijsen: “Omdat we de inwoners van Heeze toch iets willen bieden hebben we een alternatief voor de quiz bedacht.”

Deelnemers kunnen zich buigen over een fictieve vermissingszaak die zich halverwege de jaren negentig heeft afgespeeld en nu wordt heropend. Buijsen: “Na heel veel brainstormen zijn we op dit idee gekomen. We hebben het verhaal zelf bedacht en geschreven.”

De deelnemende onderzoeksteams ontvangen op zaterdag 31 oktober een dossiermap met de nodige informatie over de zaak. Door het oplossen van raadsels en puzzels wordt de mysterieuze verdwijningszaak steeds verder ontrafeld. Buijsen: “De deelnemers krijgen een scala aan bewijsmateriaal en diverse attributen thuisbezorgd.”

Het is de bedoeling dat de quiz daar ook wordt gespeeld. Alles speelt zich binnen af. Buijsen: “De hele vermissingszaak kan vanaf de eettafel worden opgelost. Met deze opzet willen voorkomen dat groepen mensen het dorp ingaan.”

Het spel kan worden gespeeld door teams van minimaal drie personen. Angela van den Hurk: “We roepen iedereen op om zich aan de geldende RIVM-regels te houden. Als mensen een beetje creatief zijn met scannen en beeldbellen, dan is het ook mogelijk om het spel met vrienden op afstand te spelen.”

Het oplossen van de vermissingszaak neemt zeker een paar uur in beslag. De minimumleeftijd is 12 jaar. Deelname is kosteloos. Inschrijving kan tot en met 16 oktober. Na inschrijving ontvangen de teams een bevestiging.

Op zaterdag 31 oktober tussen 17.00 en 19.00 uur wordt het dossier met benodigde informatie op het aangegeven speeladres in Heeze afgeleverd. Inschrijven kan via dorpsquizheeze.nl

Door Roy de Leijer

Nieuwsoverzicht