Foto: Jurgen van Hoof

De laatste loodjes: van oud naar nieuw

Verenigingen, organisaties en andere gebruikers kunnen bijna terecht in dorpshuis De Schammert in de nieuwe multifunctionele accommodatie (mfa) in het hart van Leende. Afgelopen vrijdag startte Stichting Dorpshuis Leende met het inrichten van De Schammert.

LEENDE - De sleutel van het nieuwe gebouw werd donderdag door aannemer Aarts op symbolische wijze overhandigd aan de gemeente Heeze-Leende. Op zijn beurt gaf wethouder Frank de Win de sleutel over aan de voorzitter van het stichtingsbestuur, Sjir Rouschop, zodat er een begin kon worden gemaakt met het inrichten en het verhuizen van spullen van het oude Meent-gebouw naar het nieuwe dorpshuis De Schammert.

De Win en Rouschop kijken uit naar de geplande opening op 19 oktober. De Win: “Ik ben blij dat de bouw, ondanks alle corona-perikelen, zo snel en goed is gegaan. Jammer van de valse start die we nu krijgen vanwege de corona-maatregelen, maar ook daar komen we bovenop. De eerste activiteiten die door mogen gaan staan al in de agenda.” Rouschop: “Ook wij zijn blij met dit mooie gebouw en dat daar in Leende behoefte aan is, blijkt al. De eerste reserveringen zijn al binnen en de gebruikers staan te popelen om te starten.” Ook zijn er al een paar evenementen gepland. Rouschop: “Hoewel we daarbij eerst moeten kijken wat mogelijk is door de laatste aanpassingen van de coronamaatregelen.”
Tot de geplande openingsdatum moet er nog behoorlijk wat werk worden verzet. Onder meer de keuken, bar, foyer, het bibliotheekgedeelte en de vergaderzalen moeten worden ingericht. Hiervoor doet stichting niet alleen een beroep op beroepskrachten, maar ook op vrijwilligers.

Een kleine tegenvaller was er ook. Zo moet de belijning van de sportzaal gedeeltelijk opnieuw worden aangebracht. Rouschop tilt er niet al te zwaar aan: “Ook bij een verhuizing naar een nieuwe woning loop je tegen onverwachte zaken aan.”

Na de verhuizing naar De Schammert wordt er op 9 oktober een begin gemaakt met de sloop van De Meent. In een later stadium krijgen ook basisschool De Triangel en kinderopvang Korein onderdak in de nieuwe multifunctionele accommodatie. Voor de inrichting en afwerking van het dorpshuisgedeelte én hulp bij de diverse activiteiten die daarna gepland zijn zoekt het stichtingsbestuur nog vrijwilligers. Aanmelden kan via dorpshuis@deschammert.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden