<p>Sociaal makelaar Yvonne Cuijten bij de wensladder.</p>

Sociaal makelaar Yvonne Cuijten bij de wensladder.

(Foto: )

Wensladder in 't Perron

HEEZE - In dorpshuis ’t Perron in Heeze staat sinds 1 oktober een wensladder. De actie is een initiatief van sociaal makelaar Yvonne Cuijten en Rotary Heeze. Met de ladder willen ze de wensen van Heezenaren die zich eenzaam of alleen voelen uit laten komen. De actie vindt daarom plaats in de Week tegen Eenzaamheid, die van 1 tot en met 8 oktober wordt gehouden.

De wensladder, die van lichtjes is voorzien, kan worden vergeleken met de inmiddels welbekende wensboom. Het idee achter de lichtjes- of wensladder is dat inwoners vrienden, buren, familie of andere dorpsgenoten kunnen voordragen voor een hartenwens. “Op die manier hopen we mensen die eenzaam zijn beter te kunnen bereiken. In deze coronatijd willen we juist deze groep een hart onder de riem steken”, zegt sociaal makelaar Yvonne Cuijten. Bij een wens kan onder meer worden gedacht aan een bezoek aan een dierentuin, museum, een familielid aan de andere kant van het land, een dagje uit of een wandeling. Uit alle aanvragen kiest Rotary Heeze een of meerdere bijzondere wensen. De Rotery-afdeling voorziet in de financiële middelen en ‘handjes’ voor het uitvoeren van de wensen.

De wensen hoeven niet per se op de ladder te worden geplaatst, maar kunnen ook worden doorgebeld of gemaild naar Yvonne Cuijten. Dit kan via 06-29092376 of sociaalmakelaar@heeze-leende.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden