<p>Aanmelden voor een activiteit tijdens de Kinderboekenweek kan via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten</p>

Aanmelden voor een activiteit tijdens de Kinderboekenweek kan via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten

(Foto: )

Van mummies tot de Middeleeuwen

Kinderen naar het verleden tijdens Kinderboekenweek 

Lijkt het jou leuk om met een tijdmachine naar vroeger te reizen? Rond te neuzen bij de Romeinen, grappen te maken met de Grieken, mee te kijken in de Middeleeuwen? Dat kan! Tijdreizen bestaat al heel lang; door het lezen van boeken. Tijdens de Kinderboekenweek, van 30 september tot en met 11 oktober, reizen we met z’n allen naar het verleden.

Heeze - In dit artikel lees je wat er allemaal in de bibliotheek in Heeze te doen is tijdens de Kinderboekenweek.

Film Dummie de Mummie voor kinderen vanaf 6 jaar

In deze film, die in de grote zaal in dorpshuis ’t Perron wordt vertoond, zie je hoe een eeuwenoude mummie tot leven komt in het hier en nu en vrienden wordt met Goos Guts. Bezoek ook op vrijdag 2 oktober van 14.30 uur tot 16.00 uur deze filmvoorstelling naar het gelijknamige boek van Tosca Menten, helemaal passend bij het thema van de Kinderboekenweek. In samenwerking met ’t Perron en Vrienden van de bieb. Gratis toegang, na aanmelden via de website van ’t Perron (https://www.tperron.nl/programma/dummie-de-mummie/mummiededummie) of aan de bar in ’t Perron.

Superstructuren! voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar

Waarom bouwden de Romeinen al zulke stevige bouwsels? En de Grieken van die enorme tempels? Heel lang geleden maakten de mensen al stevige gebouwen die soms nu nog overeind staan. In de Kinderboekenweek organiseert jouw bibliotheek in samenwerking met Mad Science een workshop over het bouwen van stevige constructies. Architectuur bestaat al heel lang! Alle voorwerpen om ons heen hebben een bepaalde vorm, maar welke van deze vormen kun je het beste kiezen wanneer je een stevige brug of gebouw wil bouwen? Heel lang geleden zijn hier al mensen over na gaan denken. Denk aan de Romeinen die heel veel bogen in hun bouwwerken verwerkten. Samen kom je er op dinsdag 6 oktober van 15.30 uur tot 16.30 uur, achter door te experimenteren met eenvoudig materiaal zoals papier, maar ook met een natuurkundige kracht die voor stevigheid kan zorgen, magnetisme. Deze opgedane kennis wordt gebruikt tijdens een groepswerk waarbij een Romeinse boog in elkaar gezet moet worden. Is die van jouw groepje sterk genoeg om gewicht te dragen?

Kosten: 5,00 euro / op vertoon van een geldige biebpas: 3,00 euro.

Aanmelden via: www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten

Voorlezen in de bibliotheek in Heeze voor kinderen van 2 tot 6 jaar

Kom ook op woensdag 7 oktober naar de Bibliotheek in Heeze om te luisteren naar prachtige voorleesverhalen. De Kinderboekenweek staat in het teken van de geschiedenis. Ontdek de verhalen van vroeger in de boeken van nu. Er zullen zowel peuter- als kleuterboeken worden voorgelezen.

Er zijn twee sessies achter elkaar, sessie 1 begint om 14.00 uur, sessie 2 begint om 15.00 uur. Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon gezellig langskomen.

Muziek op Schoot voor je baby, dreumes of peuter

Kom op donderdag 8 oktober van 11.00 tot 12.00 uur naar de Bibliotheek in Heeze, samen met je baby, dreumes of peuter. Want er gaat gezongen, bewogen en gedanst worden op muziek. Ook kun je samen muziek maken in de workshop ‘Muziek op schoot’. Het thema is ‘EN TOEN?’! In deze workshop duik je samen met je kleintje met verhalen, muziek en dans de geschiedenis in. Deelname aan deze workshop is gratis na aanmelding. Let op: er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!

Deze workshop vindt ook in het Bibliotheekpunt in Leende (adres: De Huiskamer Dorpsstraat 67) plaats, op donderdag 8 oktober van 9.30 uur tot 10.30 uur.

Kijk voor meer informatie en voor de aanmelding op: www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten

TIP: Een dag voordat de Kinderboekenweek van start gaat, is er voor kinderen van 8 tot en met 11 jaar in de bibliotheek in Heeze een superleuke workshop om aan deel te nemen:

Workshop Hologram bouwen voor kinderen van 8 tot en met 11 jaar

Ontdek op dinsdag 29 september van 15.30 tot 17.00 uur tijdens de workshop Hologram bouwen hoe de technologie achter een hologram werkt, waarvoor deze technologie wordt gebruikt én natuurlijk: hoe je zelf een hologram maakt! Na afloop neem je je eigen hologram-unit mee.

Kosten: 5,00 euro/op vertoon van een geldige biebpas: 3,00 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden