<p>Bedankt, namens het bestuur: Bianca Arens, Heleen van Griethuijsen, Rikie van Mierlo, Henk Simkens en Jan Verdonschot</p>

Bedankt, namens het bestuur: Bianca Arens, Heleen van Griethuijsen, Rikie van Mierlo, Henk Simkens en Jan Verdonschot

(Foto: )

Stichting Gemeenschapshuis De Meent spreekt dank uit

Precies 40 jaar geleden werd de eerste steen gelegd van gemeenschapshuis De Meent. Het jubileum zal dit gebouw echter niet halen; op 1 oktober sluiten definitief de deuren van dit voor Leende zo belangrijk gebouw.

INGEZONDEN - Het oude patronaat aan de Valkenswaardseweg voldeed al lang niet meer aan de wensen en eisen van die tijd en met de nodige lobby en ondersteuning van de Leendse gemeenschap resulteerde dat uiteindelijk in een nieuw gemeenschapshuis. Een gebouw dat gedoopt werd tot De Meent en ondanks ook haar beperkingen onderdak bood aan vele verenigingen en instanties. Vele dorpsgenoten en mensen vanuit de verre omtrek wisten De Meent te vinden voor optredens, uitvoeringen, exposities, beurzen en vele, vele activiteiten meer. Toen het bestuur van onze gemeente gekozen had voor een nieuw multifunctioneel gebouw, waar het gemeenschapshuis ook deel van uit ging maken, hebben wij als bestuur van De Meent ons maximaal ingezet om zo veel als mogelijk de wensen en eisen van de huidige gebruikers en de Leendse gemeenschap in de nieuwe MFA vertaald te krijgen. Zo zijn er de afgelopen jaren in allerlei overleggroepen vele uren besteed aan het ontwerp van dit gebouw, hetgeen wij altijd vol overgave en enthousiasme deden. In eerste instantie lag de nadruk op het exterieur en nadien ging het over de ruimte-indeling en de inrichting. Zoals bij de meesten van u wel bekend is, zijn wij onvoldoende geslaagd in onze missie, iets wat ons ten overstaande van onze gebruikers erg spijt. Naar onze overtuiging kreeg het nieuwe gemeenschapshuis niet de meest noodzakelijke voorzieningen, waardoor de functionaliteit verre van ideaal ging worden. Er restte ons uiteindelijk niets anders dan de handdoek in de ring te gooien. Het moge duidelijk zijn dat wij het liever ook allemaal anders hadden gezien. Met trots kijken wij echter terug op de afgelopen jaren, waarin wij het bestuur mochten vormen van Stichting Gemeenschapshuis De Meent. Een gebouw voor en door de gemeenschap, een gebouw waar cultuur en sport de gemeenschap verbond. Het succes van dit gemeenschapshuis hebben wij echter niet aan onszelf, onze beheerder en medewerkers te danken. Wij vinden het daarom zeker op zijn plaats om hierbij alle verenigingen, instanties, sporters en vooral niet te vergeten alle bezoekers enorm te bedanken dat zij de afgelopen jaren de weg naar De Meent hebben weten te vinden. Nogmaals aan alle gebruikers en bezoekers: Hartelijk dank!

Bestuur Stichting
Gemeenschapshuis De Meent

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden