<p>Volkse taferelen bij het veldrijden. Foto: Guido Mutsaars</p>

Volkse taferelen bij het veldrijden. Foto: Guido Mutsaars

(Foto: Guido Mutsaars)

Gladde benen en volkse taferelen

Van de redactie

De schoonheid van het veldrijden wordt verbeeld

Wat een heerlijke sportzomer zou worden, draaide uit op wereldwijde deceptie. Géén EK-voetbal, géén Indoor Brabant, géén EK zwemmen, geen Roland Garros én géén koers. Wielerfans vielen in een zwart gat nadat de UCI aankondigde dat er tot juni niet gekoerst werd. Gelukkig is het inmiddels weer volop koers en genieten we met volle teugen van het reizende wielercircus dat door het Franse land trekt. En er is meer goed nieuws voor de liefhebber van koers...

Sterksel - Galerie Kempro dompelt je met de tentoonstelling ‘Het is Koers’ onder in de wereld van de gladde benen, noeste arbeid en volkse taferelen. Kruip in het virtuele wiel bij fotograaf Guido Mutsaars voor een intieme inkijk in het roemrijke wielermilieu.

Vies, vet, volks!

Wat Paris-Roubaix is zonder kassei, is een veldrit zonder modder en dampen van de frietkar. In het land waar koers religie is, is regen een zegen. Met Vies, Vet & Volks wordt de schoonheid van het veldrijden verbeeld. Een tak van de wielersport die leeft in de Lage Landen. Omdat de cross is zoals het bestaan hier. Niet lullen maar poetsen. ‘Stoempen’ en niet omkijken. Strijdend tegen de elementen en concurrenten. Met aan de ‘meet’ de kussen voor de opgekuiste held en een eerlijk antwoord uit de met drek besmeurde monden van de nummer twee en drie: “ik had de benen nie”. Geen door mediatraining stukgeslagen emotie, uit de kluiten gewassen vuurwerkshows of andere Amerikaanse taferelen. Nee, veldrijden is puur en sober. Koersen in de klei is om van te smullen. Met een vette hap en pint in de hand en beide laarzen stevig in het kapotgereden platteland.

Anders dan dat u van Kempro gewend bent, openen zij deze tentoonstelling niet met een officiële opening. Maar ontvangen zij u graag gefaseerd. De tentoonstelling is vorige week zondag gestart. Ook zal er op de online kanalen van Atelier Galerie Kempro ook al veel te zien zijn.

De tentoonstelling loopt tot en met zondag 1 november.

De (tijdelijk aangepaste) openingstijden van de galerie zijn: woensdag, donderdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden