<p>Hareld Stas heeft zijn koningstitel weer terug en zijn vrouw Martine Stas-Couwenberg is benoemd tot Prinses.&nbsp;</p>

Hareld Stas heeft zijn koningstitel weer terug en zijn vrouw Martine Stas-Couwenberg is benoemd tot Prinses. 

(Foto: )

Kersten & Stas benoemd tot koningen

Van de redactie

Zaterdagavond 12 september is bij handboogvereniging Rozen van Oranje dé wedstrijd van het jaar verschoten, het Koningsschieten. Bij deze wedstrijd gaat het erom wie zich Koning mag noemen voor het hele jaar. Dit wordt gedaan voor 2 disciplines, namelijk recurve en compound.

HEEZE - De opkomst was dit jaar iets lager, 9 recurve en 4 compound schutters. Maar de vereniging is blij dat ze met in achtneming van alle regels en richtlijnen deze wedstrijd toch konden organiseren. Het was een gezellige avond, waar ook nog een serieuze wedstrijd werd geschoten.

De wedstrijd bestaat uit een voorronde van 32 pijlen op 25 meter. Na deze voorronde gaan de 6 hoogste recurve schutters en de 4 hoogste compound schutters verder. Zij mogen dan nog eens 10 pijlen na schieten. Deze laatste 10 pijlen worden door andere clubgenoten genoteerd, dus je weet zelf vaak niet precies hoe je ervoor staat. Dit maakt het nog wat spannender. De score van de laatste 10 pijlen wordt op het eind opgeteld bij de eerste 32. Diegene met de hoogste score per discipline wint de titel Koning. De opvolger wordt Prins.

De hoogste 6 schutters bij recurve waren Theo Kersten, Gerben Smit, Betty van Zandvoort, Willem Mollen, Riet van der Vleuten en Theo Peperkamp. Zij hebben er een mooie van gemaakt, waarbij het tussen de nummers 1 en 2 ook echt spannend was. De Koningstitel is gewonnen door Theo Kersten en hij mag zich dus een jaar lang Koning noemen. De titel Prins ging naar Gerben Smit.

Bij de compound waren er 4 schutters. Zij gingen dus alle 4 door naar de laatste 10 pijlen. De deelnemers in deze discipline waren Hareld Stas, Patrick Pennings, Harrie Smulders en Martine Stas-Couwenberg. Na de voorronde was het verschil tussen de nummers 1 en 2 maar 3 punten. En de nummer 3 zat maar 5 punten van de nummer 2. De laatste 10 pijlen werden vol overgave geschoten. Met het resultaat dat Hareld Stas zijn Koningstitel weer terug heeft en zijn vrouw de titel Prinses voor een jaar mag dragen.

Bij de prijsuitreiking waren er naast de bekers ook bloemen voor de Koningen. Deze bossen waren geschonken door Bloematelier Herman Cooijmans, waarvoor dank.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden