<p>Arie Snoeijen vindt het een mooi moment voor een andere invulling.&nbsp;</p>

Arie Snoeijen vindt het een mooi moment voor een andere invulling. 

(Foto: )

Familiebedrijf Snoeijen stopt ermee

Ja... na 71 jaar komt er een einde aan de activiteiten van tuincentrum en kwekerij Snoeijen (voorheen ook hoveniersbedrijf). Komende januari wordt Arie Snoeijen 66 jaar en dat is voor hem een mooi moment voor een andere invulling.

Heeze - De ‘Kweek’ is gestart in september 1949 door Arie’s vader Wim, die als groentekweker (tuinder) door het leven ging. Vele oud-Heezenaren hebben in vroegere tijden nog bij hem een centje bijverdiend met het plukken van aardbeien, frambozen, bessen, de teelt van witlof, augurken en anderszins.

Van groentekweker naar kwekerij en tuincentrum/hoveniersbedrijf 

In die tijd hadden veel agrarische ondernemingen een natuurlijke opvolger uit het gezin en zo nam Arie de kwekerij (oftewel ‘de Kweek’) over in 1979. Niet als groentekweker, maar als kweker van tuinplanten (vaste planten, perkplanten en dergelijke). Daarnaast startte hij een hoveniersbedrijf, wat toen erg in opkomst was. Inmiddels had Arie ook zijn onderwijsbevoegdheid gehaald als docent van agrarische opleidingen, waarbij hij zich in de loop der jaren specialiseerde in sortimentskennis en toepassingen van alle voorkomende tuinplanten (van bomen tot en met vaste planten).

Dit laatste heeft hij zijn hele werkzame leven als parttime docent gedaan. Bij vakopleidingen voor hoveniers (waaronder Helicon opleidingen) en als gastdocent bij tal van bedrijven, zoals de groene dienst van de Efteling, diverse hoveniersbedrijven, gemeenten en boomkwekerijen. Dit laatste zal Arie incidenteel nog wel even blijven doen.

Tuincentrum Snoeijen nog open tot 15 januari

Dit najaar is het tuincentrum nog gewoon open, al zal het assortiment niet meer voor 100% aangevuld worden. Wel kan dit najaar nog alles uitgeleverd worden op bestelling. Officieel sluit het bedrijf op 15 januari 2021. Het tuincentrum zal vanaf dan geleidelijk ontmanteld worden tot een park met grasvelden, bomen en bloemenakkertjes.

Een woord van dank

Aan iedereen die Tuincentrum Snoeijen tot een succes heeft gemaakt: BEDANKT! Tot slot aan alle medewerkers die betrokken zijn geweest bij mijn bedrijf: Bedankt voor jullie fantastische inzet door de jaren heen. En voor alle trouwe klanten: Dank voor de fijne contacten die ik met jullie gehad heb… dat ga ik ongetwijfeld missen!

Arie Snoeijen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden