<p>In Leende kon er ook deze zomer naar hartelust worden gebouwd. (Foto: SVJL)</p>

In Leende kon er ook deze zomer naar hartelust worden gebouwd. (Foto: SVJL)

(Foto: )

Doe-week Leende in afgeslankte vorm

‘Ondanks alle aanpassingen zijn we heel tevreden’

Roy de Leijer

De draaiboeken voor de jeugdvakantie-activiteiten in Heeze-Leende konden dit jaar in de kast blijven liggen of moesten flink worden aangepast. Zo ook in Leende waar Stichting Vakantie Jeugdwerk Leende (SVJL) vorige week vanwege de corona-uitbraak een mini-doe-week hield.

LEENDE - In Leende werd het programma teruggeschroefd van vijf naar twee dagen. Lange tijd lag er een sluier van onduidelijkheid over het SVJL-programma. Slechts een paar weken geleden werd alsnog besloten om de jaarlijkse doe-week in Leende toch door te laten gaan. Eerder werd deze vanwege de coronamaatregelen afgelast omdat het een vergunningplichtig evenement betreft. Later kwam er alsnog groen licht vanuit de gemeente Heeze-Leende om de activiteiten in aangepaste vorm wel doorgang te laten vinden.

“We hebben flink moeten puzzelen. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om twee dagen lang hutten te gaan bouwen. Een paar jaar geleden bleek namelijk uit een evaluatie dat de kinderen daar een grote behoefte aan hebben. Daarnaast hebben we een aantal spelletjes gehouden”, vertelt vrijwilliger Hessel MolenKamp.

De organisatie werd overdonderd door het aantal aanmeldingen. Molenkamp: “Normaal gesproken ontvangen we ongeveer 240 kinderen. Uiteindelijk waren het er dit jaar iets minder, maar toch nog ruim tweehonderd. Dat is behoorlijk meer dan verwacht. We hadden in eerste instantie gerekend op zo’n 150 kinderen.”

Dit jaar werd er zoveel mogelijk met vrijwilligers onder de 18 gewerkt, omdat die onderling geen afstand hoeven houden. Ouders waren dit jaar niet welkom op het SVJL-locatie. Zij kunnen het resultaat van de bouwvlijt van hun kroost terugzien op de website van SVJL: www.svjl.nl. Hierop zijn binnenkort foto’s van alle bouwwerken te bewonderen. Mede dankzij de medewerking van de ouders en hulp van voetbalclub DOSL verliep het halen en brengen van de kinderen soepel. Molenkamp: “Ondanks alle aanpassingen zijn we heel tevreden. En uit de reacties maak ik op dat dit ook geldt voor de kinderen en hun ouders. De kermissen in de gemeente zijn dit jaar niet doorgegaan. Net als de Brabantsedag in Heeze. Ook zijn veel gezinnen niet op vakantie geweest. Wij zijn blij dat we op deze manier toch nog voor een beetje vakantiegevoel hebben kunnen zorgen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden